Daim-suklaa
3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta (ei välttämätön) (laitoin kaakaojuomajauhetta)
150 g maitosuklaata
1. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa.
2. Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15
minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta
yhtenäiseksi massaksi.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
4. Anna seoksen kovettua kunnolla, (laitoin hetkeksi pakastimeen) sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle.
5. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi ja NAUTI!!!
Itse en tainnut antaa levyn tarpeeksi kauan kovettua, kun oli niin kiire päästä maistamaan. Suklaa oli vielä vähän pehmeää ja sormista jäikin jäljet sen pintaan, kun taittelin paloja. Näkyvät vähän kuvassakin...
Kommentit