Nyt on uusi kakkupohja taas uunissa ja pieni hetki aikaa päivittää...

Tällä viikolla leivoin pitkästä aikaa pullaa. Pakastimeen oli tarkoitus saada vähän vierasvaraa, mutta eipä sinne montaa pullaa säästynyt... no, parhaitahan pullat ovat tuoreina!

1242798911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein tällaisia vanilja-hedelmäpullia ja ihan peruspullaohjeella, joka kuitenkin taitaa täältä blogista puuttua.

Pullataikina

1/2 l vettä

50 g hiivaa/ 2 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 dl maitojauhetta

200 g voita

n. 1 kg vehnäjauhoja

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi (kuivahiivaa käytettäessä vielä lämpimämpää).  Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, mausteet, maitojauhe ja noin puolet jauhoista.  Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna kohota noin puoli tuntia.

Tässä jopa kuvasarjaa, joka puhukoon puolestaan tekotavoista...Silmänisku

1242798798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242798820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuoppaan vaniljakreemiä ja reunoille raesokeria. (Kannattaa voidella ennen kreemin laittoa.)

1242798839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242798871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuohon vaniljakreemin päälle, kypsiin pulliin laitoin sitten vielä kiiwin ja säilykemandariinin paloja ja/tai mansikoita viipaleina. Ne sivelin sitten vielä hyytelösokerivedellä.

Pakkaseen laitoin pullat ilman hedelmiä/marjoja. Niitä voi laittaa sitten, kun tarjoa pullia.

1242798892_img-d41d8cd98f00b204e9800998e