Anni Hillopulla-blogista oli tehnyt raparperimehua. Se näytti ja kuulosti niin hyvältä ja raikkaalta, että piti itsekin testata. Ja hyvää siitä tulikin.
Minä laimensin mehua vedellä, mutta nyt kun maistoin ihan sellaisenaankin niin oli kyllä hyvää niinkin.
Tässä ohje, joka alunperin on ollut Helsingin sanomien sivuilla.
Raparperimehu
1 l raparperia paloina
1/2 l vettä
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
Valitse uusia, mahdollisimman punavartisia raparpereita. Niistä tulee parhaan makuinen ja värinen mehu.
Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.
Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jäähdytä.
Annoksesta tulee noin 0,5 litraa valmista mehua.
Kommentit