Tämä ohje löytyy varmaan melkein kaikista leivonta-ym blogeista ja luulin sen jo minullakin täällä olevan , mutta enpäs ollutkaan muistanut edellisestä tortusta ottaa kuvaa ja tänne laittaa
Ohje on alunperin Ullan Elämä makeaksi-blogista, josta sen tähän kopioin omin pikku muutoksin.
Kondensoidun maidon valmistin kinuskiksi tällä kertaa mikrossa, Pullahiireltä kun löytyi siihen vinkki/ohje. Tulihan siitä niinkin kinuskia vaikka väri jäikin paljon vaaleammaksi ja ei minusta maistunut ihan samalle, mutta tortussa en enää eroja huomannut, joten ihan käyttökelpoinen idea siis kuitenkin
Banoffee-torttu
Pohja:
300 g Suklaa Digestive-keksejä (laitoin puolet Rainbow suklaakeksejä kun digestivet oli tavallisia)
100 g voita
Täyte:
397 g (=1tlk) kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
- Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
- Pingota 18 cm:n (tein 24 cm) irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
- Kaada kondensoitu maito mikron kestävään astiaan ja keitä sitä mikrossa n 5-7 min välillä sekoittaen. Varo ylikuohumista, eli tarkkaile mikroa koko ajan! Kun kinuski on sopivan paksua, kaada se keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin jäähtymään. (Tai jos haluat tehdä pidemmän kaavan mukaan: Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle.)
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
- Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
- Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Edit: Vaihdoin uudet kuvat, nyt näkee myös sisuksen. Tähän versioon laitoin kaikki banaaniviipaleet kinuskin päälle, ja kermavaahdon päälle vain kaakaojauhetta.
Kommentit