Menimme vanhempieni luokse syömään eilen ja tein jälkiruuaksi hyydykekakun. Otin vähän soveltaen mallia täältä ja ihan hyvää tuli. Maistui mukavasti sitruunalta!

504734.jpg

Sitruunainen hyydykekakku

Pohja:

150 g diggestive-keksejä
75-100 g sulaa rasvaa (en mitannut, kuinka paljon laitoin)

Murskaa keksit tehosekoittimella ja lisää sula rasva. Taputtele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

1 prk Flora vispiä
1 prk Sitruunalla maustettua rahkaa
1 prk sitruuna tuorejuustoa
100 g limellä maustettua valkosuklaata
1-2 rkl sitruunatahnaa
n. 1 dl sokeria
6 liivatelehteä
n. 0,5 dl vettä tai sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto, sula suklaa, sokeri ja sitruunatahna. Kuumenna vesi tai sitruunamehun tilkka. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja lisää kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos nauhana rahka-juustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele hyytynyt kakku. Itse käytin aiemmin tekemiäni sokerimassakukkia ja suklaapursotuksiin testasin Confetista tilaamiani pursotusmuotteja.