On pitänyt vähän kiirettä tällä viikolla, joten ei ole tullut pahemmin päiviteltyä blogia, tai muutenkaan netissä pyörittyä.
Tänään kuitenkin piti ryhdistäytyä, kun tuli vieraita vielä synttärikahville, joten leivoin kakun korvikkeeksi kääretorttulevyn. Tein myös susu-piirakkaa, josta kuvia löytyy jo aiemmin täällä blogissa, joten en viitsi uutta kuvaa siitä laittaa. Kääriksen tein tällä Ullan ohjeella ja välissä ja päällä on myös Ullan ohjeella tehtyä suklaakuorrutetta, ohje täällä. Väliin laitoin myös omenahilloa. Koristeet on jo aiemmin tehtyjä marsipaanikukkia.

650342.jpg

Laitan nuo ohjeet vielä kuitenkin tähänkin:

Kääretorttu:
4 munaa
1,5 dl sokeria
100 g suklaata sulana
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus:
1 dl kermaa
200 g suklaata
pieni nokare voita

Omenahilloa
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista uuninpellillä leivinpaperin päällä  225 asteessa noin 10 min.
Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Kaada kerma kattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita kiiltäväksi, lisää nokare voita.
Levitä torttupohjalle ohuelti hilloa ja sen päälle ohuelti vähän jäähtynyttä suklaakuorrutetta. Kääri rullalle ja kaada loput suklaakuorrutteesta rullan päälle. Anna hetken aikaa kovettua ja ripottele päälle vielä wiener crushia ja koristele marsipaanikukilla.

650386.jpg

Tässä vielä kuva minun aikaansaannoksistani... Lauantaina oli serkkuni häät ja ompelin tytöille uudet puvut juhliin. Homma jäi taas tapani mukaan viime tippaan, aloitin ompelun torstai-iltana, perjantaina jatkoin kahteen asti yöllä ja lauantai aamullekin jäi vielä muutama ommel, mutta valmiiksi tulivat kuitenkin!
Kuvassa hameet on jo vähän "kärsineet" juhlan tiimellyksessä, mutta ehkä siitä vähän saa selvää, millaiset ne ovat. Nuoremmalla tytöllä on viime kesänä tekemäni neuletakki topin päällä, joten hänen yläosansa ei näy. Ovat siis kaksiosaiset puvut, hame ja toppi. Hameessa on satiinia alimmainen osa ja päällä ohutta organzaa (? tai jotakin sellaista...).
Saivat kyllä aika paljon kehuja, vaikka itse sanonkin!