Tänään kun oli vähän kylmempi ja pilvisempi päivä, niin teki mieli leipoa jotain. Päätin sitten kokeilla Leivontaherkut-kansiosta jotakin ohjetta, kun niitä kortteja itselleni muutaman paketin tilasin.
Valitsin sieltä Prinsessaleivokset, joiden kanssa kävi kyllä niin, että ohjeen kuva oli herkullisempi, kuin itse leivos...
Pohjaksi tuli ihan tavallinen kääretorttulevy. Väliin keitettiin vaniljakiisseli, joka ei minulla onnistunut ollenkaan, eikä se edes maistunut millekään. Kaiken lisäksi leivonta innostuskin hiipui jonnekin ja lopputulokset olivat hätäisesti kasaan kyhättyjä ja vanhoilla koristekukilla koristeltu, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli aivan toinen.

661425.jpg

Prinsessaleivokset (8 kpl)

Pohja:
3 munaa
1,5 dl sokeria
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 liivatetta (jouduin laittamaan 3 lisää, kun ei hyytynyt)
2 keltuaista
1 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeluun:
Marsipaania
tomusokeria

1. Säädä uuni 250 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahtoon. Vuoraa syvä uunipelti (n. 30 x 40 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
2. Paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia ja kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
3. Täyte:  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keltuaiset, sokeri, maissitärkkelys ja 3 dl kermaa kattilassa. Anna seoksen hautua paksuksi keskilämmollä koko ajan sekoittaen.( Minun ei paksuuntunut, siksi laitoin lopussa lisää liivatteita.) Huom! Täyte ei saa päästä kiehumaan, koska silloin se juoksettuu.
4. Ota liivatteet vedestä, purista vesi pois ja sekoita kuumaan seokseen. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota 2 dl kermaa ja sekoita se täytteeseen. Anna täytteen jäähtyä.
5. Leikkaa pohja kolmeen osaan pituussuunnassa. Kokoa pohjat kakuksi ja levitä täytettä kerrosten väliin.
6. Kauli marsipaani nelikulmaiseksi levyksi. Pane levy kakun päälle ja painele tasaisesti kiinni kakkuun. Leikkaa kakusta 8 palaa ja koristele.

Alkuperäisessä ohjeessa palat oli koristeltu, kuten pyöreällä lautasella oleva leivos, jossa on kruunun kuva, eli paperista pieni kruunu marsipaanin päälle, siivilöi päälle tomusokeria ja ota kruunun kuva varovasti pois.
Laitoin kakun päälle ensin vaahtokarkkitaikinalevyn, mutta se ei onnistunut kunnolla, joten kun olin leikannut kakun paloiksi, niin otin vaahtokarkkitaikinan niiden päältä pois ja laitoin marsipaanisuikaleet tilalle. (Tosin yhdessä, vaaleanpunaisessa leivoksessa on vaahtokarkkikuorrutus.)
Olisivat varmasti kauniimpia, jos koko leivoksen olisi peittänyt marsipaanilla, mutta kuten sanoin, inspiraatio oli siinä vaiheessa jo häipynyt ja käytin jääkaapista löytyneen, valmiiksi värjätyn marsipaanin.
Kokeilin tänään myös tehdä muutaman suklaapursotetun perhosen, joita Ebe on omassa blogissaan tehnyt. Onnistuivat ihan ok ja yksi pääsikin leivoksen päälle liitelemään!

Edit: Maistoin nyt vasta aamulla leivosta ja maistui kyllä hyvälle! Vaniljakiisseliä voisi maustaa vähän enemmän, muuten oikein hyviä! (Joten taisin olla liian hätäinen, kun menin nämä jo heti tuoreeltaan haukkumaan...)