Tänään oltiin lasten ja mummin kanssa poimimassa mansikoita. Ei ollut mitään kauhean hyvännäköistä mansikkaa ja kovin vähän aina puskassa, joten aika kauan meni aikaa, että saatiin laatikot täyteen. Minä ja mummi poimittiin kumpikin 5 kg ja keskimmäinen tyttöni, kohta 6v, poimi samassa ajassa 4 kg! Meni meidän edellä ja poimi sieltä täältä isoimmat mansikat :) Vanhin tyttö ja poika vain kulkivat ja voivottelivat kuumuutta ja janoa...
No kotiin tultua ajattelin, että teen osasta mansikoita jotakin herkkua illaksi, ja loput laitan pakkaseen. Lisää pitää joka tapauksessa vielä mansikoita ostaa, että riittää koko talveksi. Mielessäni on jo pitkän aikaa ollut  mansikka-brita-kakku, jota ainakin Ebe oli jo tehnyt ja itsekin sain sellaista juhannuksena maistaa kyläpaikassa. Se on niin hyvää, että päätin sitten tehdä sitä!

708401.jpg

Ohje on Yhteishyvä-lehdestä, olisikohan ollut kesäkuun numerossa, raparperi-brita nimellä.

Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Täyte:
Mansikkarahkaa
(mansikoita, rahkaa, kermaa, sokeria. Tein ison satsin, kun lapset halusivat sitä syödä myös sellaisenaan.)


Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle tasaisesti. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. Lisää mansikkarahka levyn päälle tasaisesti. Nosta toinen levy varovasti lastojen avulla mansikkarahkalla peitetyn kakkulevyn päälle.

On sitten tosi hankala homma tuo levyjen irrottaminen ja siirtäminen tuosta leivinpaperilta kakkuvadille. Koskaan en ole tainnut molempia saada ehjänä siirrettyä, mutta onneksi se ei kauheasti haittaa tässä kakussa. Nytkin oli sisko apuna, mutta silti päälimmäinen levy vähän repesi. Laitoin vähän tomusokeria päälle. Ja vaikka ulkonäkö vähän kärsikin, niin maku oli sitäkin parempi. Syötiin pikkusiskon kanssa melkoiset palat kakkua!

708402.jpg

Sain tänään postissa  Confetista tilaamani silikoniset kukka- ja lehtimuotit ja kokeilin niitä ihan pikaisesti heti ja laitoin ne tähän kakun päälle. On kyllä helppo tehdä sillä muotilla kukkia, vaikka ei nuo vielä ihan kunnollisia ole, pitää seuraavaksi keskittyä paremmin. Minusta nuo kukat muuten näyttävät luonnossa ihan muovikukilta :)