Eilen ja tänään on puhdistettu ja "jatkojalostettu" sunnuntaina poimitut mustikat. Suurin osa meni pakkaseen ihan kokonaisena ja muutamasta litrasta tein hilloa.


765048.jpg

Käytin ensimmäistä kertaa hillo-marmeladisokeria ja tuli tosi ihanan lohkeilevaa marmeladia. Soseutin mustikat hillon keittämisen jälkeen sauvasekoittimella, joten tuli aivan tasaista, samettista hilloa. Kuvassa näkyy niinkuin olisi kokonaisia marjoja, mutta taitavat olla ilmakuplia.

765049.jpg

Mustikkakukko

Tämä on tosi hyvää ja siksi sitä pitääkin tehdä aina kun on tuoreita mustikoita!
Ohjeen olen ottanut joskus netistä, en muista mistä.

175 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
(sokeria)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele iso vuoka. Säästä 1/4 taikinaa kanneksi ja vuoraa lopulla vuoka. Sekoita mustikoihin perunajauhot  ( ja sokeri). Kaada  vuokaan taikinan päälle ja aseta taikinakansi päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
765050.jpg


765051.jpg

Pakkaseen laitoin myös tämän mustikkapiirakan, joka on tehty tällä ohjeella. Jätin vain fariinisokerin ja kanelin pois. Tähänkin kuuluu ehdottomasti vaniljakastike tai jäätelö seuraksi, mutta hyvää on kyllä ilmankin :)