Tämän kakun ohjeen olen joskus ottanut Pirkasta. Alkuperäisessä ohjeessa päälle kuuluu laittaa mangososetta, mutta halusin laittaa tällä kertaa marjoja. Ja hyvin siihen sopivatkin. Mustikat vaan valui rumasti reunoille.

884080.jpg

Laitan tähän nyt alkuperäisen ohjeen ja sulkuihin ne muutokset, joita tein. Ja tein tämän kakun kaksinkertaisella ohjeella, kun tuo vuoka on aika iso/korkea.

Pohja:
200 g digestive-keksejä  ( pirkka mustikkatäyte-keksejä)
75 g voita

Täyte:
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Päälle:
2 prk mango- tai hedelmäsosetta, kermavaahtoa
(mustikoita ja vadelmia + hyytelösokerikiille)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä päälle mangosose ja koristele vielä kermavaahto ruusukkeilla.(Laitoin jäiset marjat ja  hyytelösokerikiilteen)