Tässä ensimmäinen tämän päivän kakuista. Joku kyseli kuka nämä kakut syö :) Syntymäpäiville meni tämäkin kakku, ei jäänyt tällä kertaa omaa vyötäröä kasvattamaan... :)


904357.jpg

Tässäkin kakussa on 6 munan pohja, kostutus spriteä ja väleissä mustikka- ja valkosuklaamousset. Päällä kinuski ja marsipaanikukkia ja vähän noita helmiäisnonparelleja.Pursotukset flora vispiä.
Tässä ohjeet omin pikku muutoksin. (Alkupeäriset ohjeet linkeissä.)

Mustikkamousse
(tai mansikkamousse ym)


6 liivatelehteä
2,5 dl flora vispiä
1 prk ranskankermaa (150-200g ?)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseena (tai mansikoita, vadelmia...)

Laita liivatteet likoamaan kylmän veteen 5-10 minuutiksi. Soseuta mustikat.Vaahdota flora vispi. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mustikkasose. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne puoleen desilitraan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos mustikkaseokseen ja nostele lopuksi flora vispi vaahto sekaan.

Valkosuklaatäyte

2,5 dl flora vispiä
200 g rahkaa (vaniljarahkaa)
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka. Sekoita sula suklaa seokseen varovasti. Kuumenna noin 1/2 dl vettä ja liuota puristetut liivatteet veteen. Kaada ohuena nauhana  suklaaseokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kinuski

2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
2 tl voita
1 tl vaniljasokeria

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä  miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Kinuski on valmis, kun  tiputtaessasi tipan sitä kylmään veteen, se hyytyy veteen tai kun tipauttaa sitä kakun pinnalle, niin se ei enää imeydy kakkuun. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri ja jäähdytä kinuskia hieman ennen kakun päälle laittoa.