1084695.jpg

Tämä kuivakakku ei todellakaan ole kuivaa, vaan ihanan pehmeän ja minttusuklaan makuista :)

Minttusuklaakakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl maitoa tai kermaa
1 pss Pirkka minttusuklaa palloja

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Lopuksi sekaan sekoitetaan paloitellut minttusuklaapallot.
Kaada voideltuun ja korppujauhtettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min.

Kakku paranee vanhetessaan ja sen kuuluu olla hieman pehmeä sisältä. Itse annoin olla ehkä liian kauan uunissa,olisi saanut olla "kosteampaa" sisältä, mutta siltikin kakku oli hyvää :)

Minun kakkuni otti vähän kiinni ruusuvuokaan, kun kumosin sen. Tosin en antanut sen varmaan tarpeeksi jäähtyä ennen kumoamista.
Onko kellään näiden erikoiskuivakakkuvuokien omistajilla kokemusta, että lähteekö kakku irti, jos vuokaa ei ollenkaan voitele? Itse olen voidellut flora culinessella ja jauhottanut kevyesti vehnäjauhoilla ja on lähtenyt hyvin irti, mutta minua häiritsee ne ilmakuplat kakun pinnassa, jotka ilmeisesti rasva aiheuttaa. Siksi on ollut mielessä, uskaltaisiko kokeilla paistoa ilman voitelua...