1445229.jpg

Neljä naista kokoontui pitämään pientä kokousta, joten mitäpä muuta olisin tehnyt tarjottavaksi, kuin suklaakakkua....
Idealtaan kakku on samanlainen kuin tämä(linkki).
Tein pohjaksi 5 munan suklaakääretorttulevyn, josta leikkasin sopivat osat irtopohjavuuan pohjalle, reunoille, keskukseksi ja kanneksi. Täytteeksi tein moussen, jonka maustoin daim-rakeilla. Liivatteet sulatin Gevalian cappuccino daim-juomaan, joka antoi täytteelle ihan pikkuisen ripauksen kahvin makua.
Päällä on suklaaganache, ohje Ullan kirjasta Unelmakakut. Reunat flora vispiä ja koristeet valmiita suklaaruusuja ja lehtiä, jotka suihkautettu pronssin värisellä spräyllä.
Oli kyllä ihan liian hyvää :)

1445230.jpg

Edit: Tässä lopultakin ohjetta tuohon mousseen:

Daim-mousse

5 liivatelehteä
1 prk (250 ml) flora vispiä
1 prk (200g) maustamatonta tai vaniljanmakuista
 tuorejuustoa
1 pss daim-rakeita
Gevalia daim-kahvikaakaojuomajauhetta
 n. 0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen hetkeksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon daim-rakeet.
Vaahdota flora vispi ja sekoita tuorejuusto-daim seoksen kanssa. (Mausta sokerilla, jos tarvetta.)
Kuumenna pieni tilkka vettä ja lisää siihen pikkuisen daim-kaakaokahvijauhetta. Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kuumaan kaakao-kahvijuomaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan  sekoittaen. Kaada täyte kakun sisälle tai jos teet tavallisen hyydykekakun, niin pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti, tai yön yli.


Edit: Tässä vielä ohje kääretorttuun:

Kääretorttu

5 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

2-3 tl leivinjauhetta

Unelmatorttuun lisäksi n. 2 rkl kaakaojauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella muutama minuutti).

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti sekaisin.

Levitä taikina syvälle, isolle pellille, leivinpaperin päälle.

Paista 225 asteessa noin 5-10 min.

 

...Ja ohje myös suklaa-ganacheen:

Ganache, eli helppo suklaakuorrute

150g kermaa

300g suklaata

2rkl voita

Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Lisää pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on hyvin sulanut joukkoon. Lisää voinokareet ja sekoita kiiltäväksi. Älä kiehauta. Varo suklaan palamista.  Levitä kuorrute kakun päälle. Jos se valuu kovasti reunoilta alas, voit nostella sitä takaisin kakun päälle paletin avulla.