1501976.jpg

Viola-ohjelehtisestä löytyi tämäkin ohje. En ole ennen hyydytettyä voileipäkakkua tehnyt, joten nyt kokeilin. Tämä oli helppo tehdä.

Lohi-katkarapukakku

Pohja:
100 g hapankorppuja
50 g voita

kostutus:
1 dl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa sitruunamehua
200 g ruodotonta kylmäsavulohta
3 rasiaa (à 200 g) Viola ruohosipulituorejuustoa
1 prk (200 g) raejuustoa
1/2 tl valkopippuria
1 dl hienonnettua tilliä

Koristeluun:
Kovaksi keitettyjä munia viipaleina
katkarapuja
tilliä

Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Pohjusta halk. 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta maidolla.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä reilu 5 min, purista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Leikka lohi pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täytteen aimekset keskenään ja levitä seos vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Tämä oli hyvää, mutta mielestäni tuorejuustoa oli vähän liikaa. Täyte oli kovin paksua/tönkköä. Yhden purkin voisi korvata jollakin muulla tuotteella. Pitää miettiä, mikä siihen tilalle sopisi.