1756549.jpg

Ennenkuin lähdetään uusia lakkoja/hilloja pohjoisesta hakemaan, piti käyttää vanhat pois pakkasesta. Tämän ohjeen bongasin Kirsin keittiöstä jo tammikuussa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi sitä tehdä. Minusta tämä oli hyvää, päällinen oli tosi pehmeän makuista, mutta lapset ei oikein tykänneet, mutta se johtuu noista marjoista :)
Tässä ohje kopioituna suoraan Kirsiltä:

Pohja:
300 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl neljänviljan täysjyvähiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
7-8 dl sokeroituja hilloja
1 1/2 prk kermaviiliä
100 g valkosuklaata sulatettuna (laitoin 130g)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Tee pohjan paistuessa täyte. Kun pohja on paistunut ripottele hillat pohjalle tasaisesti. Sulata suklaa. Hämmennä täytteen muut ainekset yhteen (kermaviili, sokerit, munat) ja lopuksi suklaa. Kaada seos hillojen päälle.Paista piirasta vielä uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes täyte ottaa hieman väriä pintaan ja näyttää jähmettyneeltä.