1697112.jpg

Tänään leivoin pakkaseen makeaa vierasvaraa, kun sinne ei ole pitkään aikaan tullut mitään laitettua. On ollut enemmän vaan tuota kakkupuolta tässä lähiaikoina :)
Tämä ohje on Kinuskikissalta, ja ollut jo jonkin aikaa mielessä kokeilla tehdä. Minttusuklaa kun kuuluu suosikkeihini (joita on kyllä aika paljon...).

Minttusuklaaleivokset00aa2.JPG

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa (unohdin laittaa...)

Kostutus:
¼-½ dl maitoa (tämäkin unohtui, ilmankos tuli vähän kuiva pohja...)

Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuöljyä (apteekista)
(itse laitoin n.2-3 tl piparminttuaromia, DrOetker(?), cittarista ostettua)

Kuorrute:
100 g margariinia
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata

00aa2.JPG

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista! Aromi ei ole ihan niin voimakas, koska sitä piti selvästi laittaa enemmän.) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

Sulata kuorrutteeseen tuleva rasva kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa sulaan rasvaan. Anna suklaan sulaa rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä. Koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin kaapista löytämiäni minttusuklaatikkuja, joita olen joskus ostanut muistaakseni cittarista, leikkelin niitä vain pienemmiksi paloiksi.


1697113.jpg

Nämä olivat kyllä hyviä, aika makeita tosin, joten voi hyvin leikata aika pieniksi leivoksiksi. Pohjasta tuli aika kuiva, mutta siihen saattoi tosiaan olla syynä se kostutuksen unohtaminen, minkä huomasin nyt tätä kirjoittaessani :) Lauri 4,5 v kyllä tykkäsi näistä kovasti!