1850451.jpg

Eben Mansikkamäki-blogista löysin tämän ihanan omenakakku-ohjeen. Omenoista tulee yleensä tehtyä vain piirakka, mutta tässä on  hyvä ohje kahvikakkuun. Omenat maustettiin ensin konjakilla (alkuperäisessä ohjeessa Calvados:lla, minä korvasin sen siis konjakilla), mikä tuntui olevan monelle se "avainsana", piti heti maistaa kakkua, kun kuuli että siinä on konjakkia... :)
Mutta hyvää tämä oli, pehmeää ja omenat maistuivat kunnolla. Tätä teen varmasti uudestaan.

Omenakakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
n. 0,5 l pilkottuja omenanpaloja
n. 0,5 dl calvadosta (konjakkia)
1 tl kanelia

1. Sekoita omenanpalat ja calvados/konjakki sekä kaneli keskenään valmiiksi maustumaan. Calvadosta voi lisätä tarpeen mukaan tai jättää pois tai korvata esim konjakilla, kuten  minä tein.
2. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri.
3. Sekoita kananmunat (ei kuumaan) margariini-sokeriseokseen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
5. Lisää maustuneet omenanpalat taikinaan ja sekoita.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n. 50 min.

 Tässä linkki  Eben ohjeeseen.