1901086.jpg

Omenoiden aika sen kun jatkuu, eikä sille kyllä vielä ole loppua näkyvissä... :)

Sekasopan Marie oli tehnyt omenoista pannaria muffinssipellillä ja se oli niin hyvän näköistä, että sitä piti heti kokeilla.
Ja hyvää siitä tulikin. Omena sopii erinomaisesti myös pannukakkuun.
Olen joskus tehnyt myös omenalettuja laittamalla omenasta leikattuja ohuita renkaita letun päälle paistovaiheessa. Ovat maultaan aika samanlaisia, kuin nämä.
Mutta erikoishyvää näistä teki kyllä tuo kinuskikastike, jota en kuitenkaan laittanut kuin vasta tarjoiluvaiheessa. Jätin sen siis taikinasta pois. Tässä Marien ohje, omilla muunnoksilla.

Omenapannari 
(12 kpl sydänmuffinssivuoalla tehtynä)

3-4 kirpeää omenaa
2 munaa
0,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
0,5 tl kanelia
0,5 tl vaniljasokeria
mantelilastuja
sitruunamehua
kinuskikastiketta

Riko munat kulhoon, lisää sokeri, kaneli ja noin puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan levätä puoli tuntia.
Itse en lukenut ohjetta tarpeeksi huolellisesti, joten aloitin tottuneesti mittaamalla koko maitomäärän kulhoon. Siihen sitten lisäsin muut aineet listan järjestyksessä ja hyvin onnistui niinkin :)

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi palasiksi ja kastele ne sitruunamehussa, ettei ne tummene. Laita omenanpaloja silikonimuffinssivuoan/vuokien pohjalle (silikonia ei tarvitse voidella, mutta metallinen muffinivuoka pitää). Jaa taikina tasaisesti kaikkiin vuokiin. (Valuta hieman kinuskikastiketta pannukakkujen pinnalle.) Ripottele vielä mantelilastuja pintaan.
Paista 175-200 asteessa noin 25 min. (minulla oli yli 30 min.)
Tarjoile hieman jäähtyneinä kinuskikastikkeen kanssa.

Marie oli laittanut vielä vinkin ripotella puolukoita omenoiden joukkoon, mutta unohdin puolukat pakkaseen. Siitäkin tulisi varmasti hyvää.
Ja tämänhän voi tietysti tehdä myös normaalin pannukakun tapaan uunipellillä :)