Hyvää Isänpäivää kaikille isille ja pappoille!!!

2048527.jpg

Meillä tehtiin perinteisesti isälle suklaakakku. Olen varmaankin joka vuosi esikoisen syntymästä lähtien tehnyt isänpäiväksi suklaakakkua eri ohjeilla. Tällä kertaa ohjeena oli Ullan Elämä makeaksi-blogista löytynyt appelsiinisuklaakakku. Pohjan tein ohjeen mukaan, mutta täytettä vähän muuttelin oman maun mukaan, meillä kun kukaan ei tykkää appelsiinimarmeladista, tai lähinnä niistä kuoripaloista :)
Pohja olikin tosi pehmeä ja maukas, sellainen vähän mutakakun tuntuinen. Tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin.

Appelsiinisuklaakakku

Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
200g tummaa suklaata
100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte:
1,5 prk flora vispiä
200g appelsiini tuorejuustoa
2 prk säilykemandariineja
4 liivatelehteä
tilkka mandariini-appelsiini mehua

Kuorrutus:
1dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata
nokare voita

1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2.Sulata suklaa ja voi , sekoita keskenään.
3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa varovaisesti muna-sokeri vaahtoon.Lisää lopuksi varovasti voi-suklaaseos.
4.Kaada voideltuun kakkuvuokaan, halk. n.25 cm. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 min tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
5.Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.

6.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta mandariineista liemi pois ja soseuta ne sauvasekoittimella (niistä tulee ihan mehua) ja lisää tuorejuusto-kerma seokseen.
Kuumenna tilkka appelsiini-mandariini mehua ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

7.Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
8.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita päälimmäinen kakkupala vuoan pohjalleja kaada puolet täytteestä päälle. Laita keskimmäinen kakkupala täytteen päälle ja kaada sen päälle loput täytteestä. Laita kakun pohjapala päälle ja kakku kylmään hyytymään.

9.Kuorrutusta varten laita kerma ja paloiteltu suklaa paksupohjaiseen kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Sekoita pieni nokare voita joukkoon.

10.Kumoa kakku vuoasta ja kaada kuorrutus päälle tasaisesti. Koristele, miten haluat.

Minulla kuorrutus ehti ilmeisesti jäähtyä vähän liikaa, ei levittynyt enää tasaisesti vaan piti paletilla levittää. Kuorrutus ei myöskään meinannut pysyä reunoilla, ilmeisesti täyte, joka oli valunut myös reunoille, oli niin liukasta. Korjasin tilanteen sitten laittamalla riisikrokanttia reunoille :)

2048531.jpg