Tätä kakkua sain eräillä kutsuilla ja heti piti pyytää ohjetta siihen, oli sen verran hyvää. Mietin, että uskallanko laittaa ohjetta tänne, kun en tiennyt onko se "salainen", koska kutsujen emäntä oli saanut ohjeen toiselta naiselta, enkä ollut kysynyt lupaa häneltä, mutta kun googlettamalla löysin saman ohjeen jostakin keskustelupalstalta, niin ajattelin ettei mistään salaisesta reseptistä ole kyse :)
Itse tein tätä nimipäiväkahville ja kakusta tykättiinkin kovasti.
Jäädytetty daimkakku
Marenkipohja:
100g pähkinä/mantelirouhetta
3 valkuaista
2dl sokeria
Jäädyke:
2 isoa Daim-patukkaa
3 keltuaista
1/2 dl tomusokeria
4dl kuohukermaa
Päälle:
1 pss daim-rakeita
Paahda pähkinä/mantelirouhe kevyesti pannulla.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri. Kääntele vaahtoon paahdettu, jäähdytetty pähkinä/mantelirouhe.
Levitä seos leivinpaperin päälle paksuudeltaan 1-2cm:n pyöryläksi. Voit myös käyttää apuna irtopohjavuoan rengasta. (minulla pohjan halkaisijaksi tuli 26 cm)
Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa noin 45 min. Anna jäähtyä kunnolla.
Rouhi Daim-patukat leikkuulaudalla veitsen avulla murusiksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se keltuaisvaahtoon. Lisää seokseen Daim-muruset ja levitä marenkipohjalle. Koristele pinta Daim-rakeilla.
Pakasta piirasta peitettynä väh. 5 tuntia ennen tarjoamista. Muista ottaa puoli tuntia ennen tarjoamista pois pakkasesta.
Minä halusin saada kakkuun "lumista" tunnelmaa, koska silloin oli ne ihanat talviset kelit, joten suihkin daimrakeiden päälle helmiäis-sprayta :)
Lisäksi tein Confetin uusilla lumihiutale muoteilla sokerimassasta koristeita päälle, jotka myös suihkin helmiäisellä ja ripottelin päälle vielä vähän valkoista disco-hilettä, niin johan oli kimalletta kerrakseen tässä tortussa :)
Tässä vielä pelkkiä hiutaleita ja helmiäispinnotteinen leikkuulauta :)
Kommentit