Ullan Elämä makeaksi-blogista otin ohjeen näihin lihapiirakoihin ja siskolta lainasin rasvakeitintä. Tuli melkoisen hyviä, vaikka itse sanonkin, varsinkin kun sisälle laittoi pari nakkia ja kurkkusalaattia, mutta maistui kyllä ilman niitäkin Silmänisku

Tässä ohje suoraan Ullalta kopioituna, hän oli käyttänyt kalkkunan jauhelihaa, mutta itse laitoin sikanautaa.

Lihapiirakat

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl hiivaleipäjauhoja

10 dl vehnäjauhoja

100 g voita tai margariinia

täyte:

3 dl keitettyä riisiä

400g jauhelihaa

2 sipulia

3 keitettyä kananmunaa

1½ tl suolaa

1 tl mustapippuria

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
  2. Keitä riisi ja kananmunat kypsiksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan noin 15 cm pyöreällä muotilla paloja.
  4. Laita jokaiselle palalle 2-3 rkl täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.
  5. Kuumenna öljy 180 asteeseen kattilassa tai rasvakeittimessä ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.