Tätä piirakka olen tehnyt aika monta kertaa ja aina kaikki on siitä tykänneet (tosin voi olla, että kuka ei ole tykännyt, ei vaan ole sanonut sitä... Silmänisku)

Kuvan muistin ottaa vasta siinä vaiheessa, kun piirakkaa oli jäljellä yksi pala...  Vähän liian kauan pidin uunissa, tuli turhan tumma...

1239092891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on Valion kirjasta "Rohkeasti keittiöön".

Katkarapupiirakka

1 dl perunasosejauhetta

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

100 g voita

1 dl maitoa

 

Täyte:

300 g kuorittuja katkarapuja

3 munaa

3 dl maitoa

3 valkosipulin kynttä (laitoin pienen ripauksen valkosipulijauhetta)

0,5 tl mustapippuria

2 dl juustoraastetta

0,5 dl tilliä hienonnettuna (laitoin kuivattua persiljaa)

 

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito ja pehmeä voi. Painele taikina piirakkavuoan (halk. n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä sulatetut ja valutetut katkaravut pohjalle. Sekoita maidon joukkoon munat, mausteet ja juusto. Kaada seos katkarapujen päälle. Paista 225 asteessa noin 25 min.