Sitruunamuffinsseja olen tehnyt jo parikin kertaa, mutta ensimmäiset syötiin niin nopeasti, etten ehtinyt koristella, saati kuvata niitä...Nämä ehdin sentään koristellakin pikaisesti.
Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.
Sitruunamuffinssit (n. 20 kpl)
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (laitoin 2 tl Kotigastronomin sitruunajauhetta)
1 dl kermaa
lemon curd-tahnaa
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitruunan kuoren, -mehun ja kerman kanssa.
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin tai silikonivuokaan.
Paperivuokamuffinsseihin laitoin taikinan päälle pienen nokareen lemon curd-tahnaa. (Silikonivuokaan en sitä laittanut, koska tahna painuu pohjaan ja niissähän pohja onkin päälipuoli, joten tekee päälipuolesta vähän suttuisen.)
Paista 200 asteessa keskiritilätasolla, 12-15- min.
(Minulla tuli kaksinkertaisesta annoksesta 24 muffinssia, joten tuo ohjeen määrä on kyllä sitten aika pieniä, jos 20 kpl yhdestä ohjeesta tekee.)
Koristelu:
Tavallisissa muffinsseissa: Sitruunarahkaa+ flora vispi vaahtoa, suklaarakeita
Kukkamuffinsseissa: Tomusokeri+vesi+sitruunamehu+keltainen väri, ruskeat kohdat suklaata
Olen ostanut kaksikin uutta silikonista muffinivuokaa tässä kevään aikana ja niihin tein nuo kukkamuffinssit. Vaaleanpunainen vuoka on Wiltonin ja ostin sen Confetista, oranssi vuoka löytyi Prismasta. Tosi kivan näköisiä, mutta eipä ne kuviot kovin selkeästi tule valmiista leivonnaisesta näkyviin ilman koristelua.
Auringonkukkaa löytyi myös kuivakakku vuokana (halk.18 cm, eli aika suloisen kokoinen) ja sen ostin äidilleni. Olkoon vaikka maksua niistä kaikista aineista, mitä käyn aina lainaamassa, kun ei omasta kaapista löydykään tarpeeksi tai ollenkaan, enkä sitten muista viedä uutta hänelle takaisin
Kommentit