Hellapoliisin sivuilta bongasin tällaisen ohjeen. Tämä on hänen versionsa siitä kaupoissa myytävästä Daimkakusta (pakastealtaasta).

1244533968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse tein pohjan kaksinkertaisena ja täytettäkin reilummin, koska pohja oli siis halkaisijaltaan isompi kuin ohjeessa.

Maku oli muuten hyvä, mutta pohjasta tuli aivan liian paksu, se maistui liikaa. Uskoisin, että kun pohja on ohut, niin tämä on todella hyvää. Nytkin lapset varsinkin tykkäsi, mutta jättivät kuivat ja paksuimmat pohjapalat lautaselle...Silmänisku Ja kannattaa tehdä tämä ainakin päivää ennen tarjoilua, maku on seuraavana päivänä vielä parempi.

Tässä ohje Hellapoliisilta kopioituna

Daim-piiras

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g DrOetker hasselpähkinälastuja (laitoin hasselpähkinärouhetta)

Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä tai maitoa
100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:
100 g Daimia (laitoin Marabow:n Daim-suklaalevyn)
1/2 dl kermaa

Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna


Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki.
Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.