elokuu2009%20260_b.jpg

Tässä ohje pikkuleipiin, jolla olen itse nyt viime aikoina tehnyt. Ihan perusohje, mutta erittäin toimiva. Valitettavasti määrät on grammoissa, enkä ole muistanut niitä muuttaa deseihin. Yritän seuraavalla kerralla mitata määrät deseissä, niin laitan ne sitten tähän myös. En ole myöskään laskenut, kuinka monta pikkuleipää ohjeesta tulee, (siihen vaikuttaa paljon myös niiden koko ja tuleeko niistä tavallisia vai täytepikkuleipiä), mutta kyllä niitä aika paljon tulee Hymy

 

Muropikkuleivät

400g voita

300g sokeria

100g (2kpl) munia

6-7g (1 tl)  leivinjauhetta

600g vehnäjauhoja

1-2 tl vanilliinisokeria

 

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Voit myös laittaa kaikki aineet kerralla kulhoon ja antaa koneen sekoittaa ne kerralla sekaisin.

Levitä taikina esim leivinpaperin päälle sentin- parin paksuiseksi levyksi, vedä veitsellä tms viillot/risti  päälle, niin että taikinasta muodostuu neljä samankokoista palaa. Peitä leivinpaperilla tai kelmulla ja laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Viiltojen/ristin ansiosta taikinasta on helppo ottaa aina pala kerrallaan leivottavaksi. Taikinaa kannattaa vähän pehmittää käsissä ennen kaulimista.

Kaulitse taikina ohueksi vehnäjauhotetulla pöydällä ja ota haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista  200 asteessa muutama minuutti.

Täytteeksi: Kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia

Koristelu: Pikeeriä (tomusokeria+valkuaista+tippa sitruunamehua+väriä)

 

1247325328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247325200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e