Tässä ohje pikkuleipiin, jolla olen itse nyt viime aikoina tehnyt. Ihan perusohje, mutta erittäin toimiva. Valitettavasti määrät on grammoissa, enkä ole muistanut niitä muuttaa deseihin. Yritän seuraavalla kerralla mitata määrät deseissä, niin laitan ne sitten tähän myös. En ole myöskään laskenut, kuinka monta pikkuleipää ohjeesta tulee, (siihen vaikuttaa paljon myös niiden koko ja tuleeko niistä tavallisia vai täytepikkuleipiä), mutta kyllä niitä aika paljon tulee
Muropikkuleivät
400g voita
300g sokeria
100g (2kpl) munia
6-7g (1 tl) leivinjauhetta
600g vehnäjauhoja
1-2 tl vanilliinisokeria
Vatkaa voi ja sokeri sekaisin ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voit myös laittaa kaikki aineet kerralla kulhoon ja antaa koneen sekoittaa ne kerralla sekaisin.
Levitä taikina esim leivinpaperin päälle sentin- parin paksuiseksi levyksi, vedä veitsellä tms viillot/risti päälle, niin että taikinasta muodostuu neljä samankokoista palaa. Peitä leivinpaperilla tai kelmulla ja laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Viiltojen/ristin ansiosta taikinasta on helppo ottaa aina pala kerrallaan leivottavaksi. Taikinaa kannattaa vähän pehmittää käsissä ennen kaulimista.
Kaulitse taikina ohueksi vehnäjauhotetulla pöydällä ja ota haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa muutama minuutti.
Täytteeksi: Kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
Koristelu: Pikeeriä (tomusokeria+valkuaista+tippa sitruunamehua+väriä)
Kommentit