Yhteishyvän ruokamaailmasta löytyy tämän juustokakun ohje, tosin ei tässä kyllä juustoa ole yhtään, mutta olkoon silti juustokakku
Maistuu ihanasti rahkalta ja mustikoilta, joita laitoin reilusti.
Mustikkajuustokakku
Pohja:
150g margariinia
1/2dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1-2rkl vettä
Täyte:
500g maitorahkaa
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
2rkl perunajauhoja
250g mustikoita (laitoin aika paljon enemmän)
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
Sekoita kulhossa täytteen ainekset, lisää joukkoon mustikat.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
Torttu on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä viileässä ennen tarjoilua.
Kommentit