Kirsin keittiöstä löytyy monta hyvää omena ohjetta (ja paljon muitakin) ja koska meillä omenoita on taas tänäkin vuonna reilusti, pitää niitä sitten käyttää hyödyksi.
Tämän piirakan nimi on siis omena-ansa ja alunperin ilmeisesti Pirkan ohje.
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
Puoleen pohjaan lisätään:
1tlk (150g) vaniljajogurttia
1 muna
Päälle:
1/2 l omenakuutioita
2 tlk maitorahkaa
2tl vanilinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen taikinaan jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta johon jogurtti on lisätty piirakkavuuan pohjalle. (halkaisija väh. 30 cm ja korkeus 4cm)
Kuori omenat ja kuutioi. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 40minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Kommentit