Tämän hyydykekakun ohje on Valion valkosuklaa-lime rahkapurkin kyljestä napattu, pikkuisen lisäsin valkosuklaata rouheena joukkoon. Myös limen makua tai jotakin olisi kakku mielestäni vähän kaivannut lisää, nyt maku oli jotenkin vajaa... tässä ohje kuitenkin sellaisenaan, jokainen voi tehdä omia lisäyksiään makua antamaan.

 

Valkosuklaa-limekakku

Pohja:

150 g keksejä, esim digestive

75 g voita sulatettuna

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kermaa

2 prk valio maustettua valkosuklaa-lime rahkaa

2 rkl sokeria

1-2 rkl vettä

Murusta keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Sekoita tasaiseksi ja kaada irtopohja/reunavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Painele muruseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja lisää joukkoon rahka. Purista liivatelehdist vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Koristele valmis kakku haluamallasi tavalla esim valkosuklaalastuilla tai -spritsauksilla ym.

Kuvan kakku on tehty kaksinkertaisena.