Tämäkin piirakka on tehty ja syöty jo aikoja sitten, mutta pitää ohje laittaa tänne, koska oli tosi hyvää! Elämä makeaksi-blogista otin ohjeen, eli se jo takaa, että on varmasti hyvää, Ullalla kun on maailman parhaat suolaiset piirakat ym (ainakin minun mielestä) Silmänisku

Vähän jouduin muuttamaan ohjetta, kun kaikkia aineita ei ollut, mutta laitan nyt alkuperäisen ohjeen.

elokuu2010%20002_b.jpg

Tonnikalapiirakka

Pohja:

(Pyöreään vuokaan riittää puolikas annos)

250g voita

250g rahkaa

4,5dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

370 g valkosipuli-tomaattimurskaa

250 g herkkusieni cuisine

2 prk tonnikalaa paloina öljyssä

2 munaa

1 sipuli

0,5-1 pkt aura-juustoa

150 g emmental juustoraastetta

 

Sekoita pehmeä voi, rahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.

Kaulitse/taputtele taikina vuokaan.

Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, cuisinea, munat ja puolet juustoraasteesta sekaisin, levitä pohjan päälle.

Ripottele päälle pilkottu sipuli, aurajuusto ja loput juustoraasteesta.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 min tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.

 

Tässä kuvan piirakassa on täytteenä:

2 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa

250 g sipulisekoitus cuisine

savulohta

2 munaa

emmental juustoraastetta

Jätin tomaattimurskan pois, koska tonnikala oli tomaattikastikkeessa ja hyvin onnistui. Lisäsin myös savulohta, kun sitä oli jääkaappiin jäänyt. Nyt en muista varmaksi, että lisäsinkö jotakin nestettä tuon tomaattimurskan tilalle... mutta hyvää oli Silmänisku