Tämä ohje on jo pitkään kummitellut mielessä, siitä asti kun sen Ullan blogissa on ollut ja nyt lopulta sain sen tehtyä.

Ja oli kyllä NIIN hyvää Kieli ulkona

tammikuu2011%20055_b.jpg

Ohje suoraan Ullalta kopioitu, suluissa omat muutokset.

Minttusuklaakakku

pohja:

250 g mintunmakuisia Domino-keksejä

100 g voita

 

täyte:

6 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa(käytin tällä kertaa rahkaa)

1 dl sokeria

3 rkl minttulikööriä (sitruunamehua)

8 liivatelehteä

100 g minttusuklaata (pirkka minttusuklaapalloja ja pätkiksiä)

koristelu:

valkoista ja tummaa suklaata

vihreää tomuväriä

 

Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.

Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan n 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.

Kuumenna minttulikööri/sitruunamehu kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.

Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä. (jätin värin pois)

Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Sulata tummaa ja valkoista suklaata. Värjää vaalea suklaa jauhemaisella tomuvärillä vihreäksi. Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle vihreäksi värjätty suklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku. (Minulla ei rullat oikein onnistuneet, mutta laitoin sitten sitä suklaarouhetta/silppua kakun päälle ja lisäksi yhden marsipaaniruusun.)