Tämä ohje on jo pitkään kummitellut mielessä, siitä asti kun sen Ullan blogissa on ollut ja nyt lopulta sain sen tehtyä.
Ja oli kyllä NIIN hyvää
Ohje suoraan Ullalta kopioitu, suluissa omat muutokset.
Minttusuklaakakku
pohja:
250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
100 g voita
täyte:
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa(käytin tällä kertaa rahkaa)
1 dl sokeria
3 rkl minttulikööriä (sitruunamehua)
8 liivatelehteä
100 g minttusuklaata (pirkka minttusuklaapalloja ja pätkiksiä)
koristelu:
valkoista ja tummaa suklaata
vihreää tomuväriä
Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan n 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
Kuumenna minttulikööri/sitruunamehu kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä. (jätin värin pois)
Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Sulata tummaa ja valkoista suklaata. Värjää vaalea suklaa jauhemaisella tomuvärillä vihreäksi. Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle vihreäksi värjätty suklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku. (Minulla ei rullat oikein onnistuneet, mutta laitoin sitten sitä suklaarouhetta/silppua kakun päälle ja lisäksi yhden marsipaaniruusun.)
Kommentit