Pätkismousse

4 liivatelehteä

n.0,5 dl vettä

1 prk (2,5 dl) flora vispiä

200 g maustamatonta/vaniljanmakuista tuorejuustoa

0,5-1 dl sokeria

1 pss pätkispaloja

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa, anna mikron käydä vain pieni hetki kerrallaan, koska pätkikset sulavat nopeasti ja palavat aivan yhtä nopeasti. (Sulaessaankin ne ovat aika paksua tahnaa). Voit myös halutessasi raastaa/rouhia pätkikset pieneksi silpuksi.

Sekoita sulatetut/rouhitut pätkikset tuorejuustoon. Lisää sokeria maun mukaan.

Kuumenna vesitilkka lähes kiehuvaksi ja sulata vedestä puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos pätkis-tuorejuustoseokseen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi fora vispi vaahto varovasti sekoitellen joukkoon.

Jos mousse on liian vetelää laitettavaksi kakun väliin, laita se hetkeksi kylmään jähmettymään, mutta älä anna jähmettyä liikaa.

Ja tämäkin ohje soveltuu mille tahansa suklaalle ja tehtäväksi myös hyydykekakun muotoon.

 

Daim-moussen olen tehnyt seuraavalla ohjeella, ei paljon eroa edelliseen:

Daim-mousse

4-5 liivatelehteä

1 prk (250 ml) flora vispiä

1 prk (200g) maustamatonta tai vaniljanmakuista tuorejuustoa

 
1 pss daim-rakeita

Gevalia daim-kahvikaakaojuomajauhetta

 n. 0,5 dl vettä



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen hetkeksi.

Sekoita tuorejuuston joukkoon daim-rakeet.

Vaahdota flora vispi ja sekoita tuorejuusto-daim seoksen kanssa. (Mausta sokerilla, jos tarvetta.)

Kuumenna pieni tilkka vettä ja lisää siihen pikkuisen daim-kaakaokahvijauhetta.

Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kuumaan kaakao-kahvijuomaan.

Lisää liivateseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan  sekoittaen.

Kaada täyte kakun sisälle tai jos teet tavallisen hyydykekakun, niin pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti, tai yön yli.