Vanhemmillani on tänään 31-vuotis hääpäivä ja päätin tehdä heille kakun yllätykseksi. Idea kakusta lähti liikkeelle, kun harjoittelin tekemään sokerikukkia uusilla muoteillani ja halusin käyttää niitä sitten johonkin kakkuun. No, tässä kakussa niitä ainakin on...
448283.jpg

448304.jpg

448306.jpg

Pohja on 2 munan ja täytteenä vadelmamarmeladia ja flora vispiä. Päällä ohut kerros sitä vispiä ja sitten marsipaania, joka meni taas reunoista ryppyyn ja päälle jäi "ilmakuplia", vaikka yritin niitä siloitella. Valkosuklaapritsaukset epäonnistui täysin, ei ole kauheasti niistä vielä kokemusta.
Äiti ehti jo soittaa, ja kysyä missä viivytään, kun oli jo kahvi valmiina. En sitten voinut sanoa, että kakkua heille väsäsin, että siinähän sitä aikaa meni. No, kun ehdittiin heille, niin yllätys oli melkoinen kun laitoin kakun poydälle jossa olikin jo kaksi kaupan valmista pakastekakkua! Olipahan ainakin kakkua tarpeeksi!
Noista kukista vielä. Tein "Celebrate! with Fondant"- kirjan ohjeella massan, joka oli melko helppo tehdä ja rakenteeltaan tosi sileä ja pehmoinen.(Ohje oli nimeltään Rolled Fondant, joka on siis sitä, millä amerikassa useasti päällystetään kakut, mutta tähän laitoin joukkoon TalkaMat:ista tilaamaani karboksimetyyliselluloosaa.) Sai värjättyä jälkikäteen melko helposti ja kuivui kyllä nopeasti, mutta ei niin nopeasti kuin aiemmin kokeilemani kukkasokerimassa, jonka ohjeen löysin Marielta. Ehti hyvin tehdä noin pingispallon kokoisesta massasta kukat ja vaikka pinta tuntui kuivuvan, niin sai silti muotoiltua uudelleen palloksi ja kaulittua taas levyksi. Innostuin tekemään kukkia oikein urakalla ja nyt niitä onkin aika paljon valmiina tuleviin kakkuihin ym.
Tuolla TalkaMat:n sivuilla on myös joitakin ohjeita noihin erilaisiin sokerimassoihin. Huomasin ne tänään siellä, mutta en ehtinyt vielä tutustua paremmin. Sellainen tosin pisti silmään, kun siellä sanottiin, että sokerikukkasia ei ole tarkoitus syödä. Miksi niihin sitten käytetään tuotteita, jotka ovat ihan syötäväksi kelpaavia. Vai olenko käsittänyt jotakin väärin? Meillä ainakin tytöt ovat innoissaan, kun saavat syödä kakun päällä olevia kukkia. Eikö niitä siis saisikaan syödä?
No, tässä ohjeessa, jolla minä tein kukkia, olivat kaikki ainekset ihan "tavallisia". Vain tuo karboksimetyyliselluloosa vähän mietitytti, mutta netistä tutkittuani sitäkin löytyy aika monesta paikasta, kuten joistakin jauhoista, jäätelöstä ja hammastahnasta.
Tässä vielä kuva kukista kuivumassa. Niin, ja kukkien keskelle pursotin ihan tomusokeri-valkuais-vaahtoa pikkuisen.
448318.jpg