Pakastin on ammottanut tyhjyyttään leivonnaisista jo pitkän aikaa, joten päätin täyttää sitä pikkuisen. Ja teki monien kakkujen jälkeen jo mieli tehdäkin jotain muuta vaihtelun vuoksi.

Ensiksi kokeilin uutta muffinssiohjetta, jonka otin Ruokalan-sivuilta. Tai siis näin eilen huomenta suomen ruokala-osuudessa, kun näitä kilpailun voittaneita muffinsseja tehtiin ja vaikuttivat niin mielenkiintoisilta, että halusin kokeilla niitä.
513370.jpg

Tässä ohjetta niihin:

Suolapähkinä-nougat-muffinssit (n. 18 kpl isoja)

3 munaa
1,5 dl sokeria
150 g juoksevaa margariinia/sulaa voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
150 g nougat suklaata
100 g tummaa suklaata
2 dl suolapähkinöitä
0,75 dl maitoa tai kermaa

Pilko suklaa ja nougat pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa suolapähkinöiden kanssa (pähkinöitäkin kannattaa vähän pilkkoa). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää juokseva margariini/ jäähdytetty voisula. Sekoita varovasti lusikalla. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä, kuorruta sulatetulla suklaalla ja ripottele suolapähkinöitä päälle.
(Alkuperäisessä ohjeessa lukee, että 8 annosta, mutta minä sain muistaakseni 18 kpl vaikka tein Pirkan amerikan muffini-vuokiin.)

Taisin odottaa näiltä vähän liikoja, koska nämä olivat ihan hyviä, mutta jotain jäin niissä kaipaamaan. En osaa sanoa, mitä olisi pitänyt olla enemmän tai vähemmän. Minulla ei kyllä ollut nougat-suklaata kuin 100 g, joten en tiedä vaikuttiko se makuun, että tummaa suklaata tulikin enemmän. Ja ehkä minun oli pikkuisen liian kauan uunissa, voisivat olla hyviä vähän "raakoina".