Tein ystäväni pojalle ristiäisiin kolme vaunukakkua. Ristiäiset olivat tänään, eikun siis eilen lauantaina ja sunnuntaina tulee vielä lisää vieraita, joita varten tehtiin toiset kakut.
Ensimmäinen kakku oli taas munaton kakku, toiset ihan normaaleja sokerikakkuja, 4 ja 6 munan pohjia. Kaikissa on samat täytteet, eli mansikkamoussea ja valkosuklaarahkaa. Kostutin kakut maito-vaniljasokeri-seoksella. Pursotukset on sokericremeä.
Aika homma kakuissa oli, kun täytin kakun aina vuokaan, joten piti tehdä yksi kakku kerrallaan ja odottaa, että hyytyy vähäsen ja sitten tehdä seuraava, kun vuoka taas vapautui. Ensimmäisen kakun täytin jo perjantai iltana ja toiset tänään.
533667.jpg
Ristiäispäivän kakku

533668.jpg
Toiset kaksi, sunnuntaille menevät kakut.

533669.jpg

Pyysin kaupasta tuollaisia Valion juustolaatikoita. Ovat tosi käteviä, aukeavat ihan levälleen ja silti ovat tukevia ja on kunnon kansi. Saa hyvin kuljetettua  vähän pidemmänkin matkan ja laatikko mahtui jopa jääkaappiin. Sain muuten tässä pari viikkoa sitten "oman leivonta jääkaapin"; miehen kaverille oli jäänyt jostakin remontista jääviileäkaappi eikä heillä ollut sille käyttöä, niin antoivat meille. Oli meinaan tosi tarpeellinen tänään, en olisi kyllä omaan jääkaappiin saanut kakkuja mahtumaan.

Olen vähän säädellyt ja muutellut pohjaa tässä illan aikana ja saattoi olla, että hetkeen ei kommentointi onnistunut, mutta palasin vanhaan ja kaikki pitäisi taas toimia :)