Halusin tehdä kakun, johon voin käyttää eilen tekemiäni marsipaanililjoja. Tai oikeastaan kakkupohja oli jo valmiiksi täytettynä jääkaapissa. Se oli tehty ristiäiskakuista ylijääneistä aineista, eli taas "jämäkakkua" :)
Välissä on siis mansikkamoussea ja valkosuklaarahkaa. Pohja oli tosi pieni, tehty vuokaan, jonka halkaisija on noin 18 cm, ja pohjan korkeus oli ilman täytteitä varmaan vajaa 5cm. (Tein yhteen ristiäiskakuista 6 muna pohjan, mutta kaikki taikina ei ihan mahtunutkaan vuokaan, joten paistoin siitä tällaisen minikakun.)
Päälle laitoin marsipaania, johon kokeilin ensimmäistä kertaa marmorointia. Värjäsin pienen palan valkoista marsipaania pinkillä värillä, otin toisen, samankokoisen palan valkoista, ja kieputin ja pyöritin muutaman kerran palat sekaisin ja kaulitsin levyksi. Onnistui mielestäni aika hyvin.
Ja koska olen käynyt jo monta kertaa ihailemassa Pauliinan tekemää Hömppäkakkua, niin oli se jäänyt ilmeisesti mieleeni jo niin hyvin, että tästä kakusta tuli  huomaamatta aika paljon saman tyylinen. :)

571290.jpg

571303.jpg

540956.jpg

Tässä vielä marmoroitu marsipaani ennen pursotuksia ja kukkia.