638835.jpg
Raparperi-valkosuklaa-tuorejuustotortun ohjeen löysin Kaurislapselta. (Hän oli tehnyt sitä tasan vuosi sitten, huomasin ihan sattumalta saman päivämäärän.)
Tein muuten ihan ohjeen mukaan, mutta raparperia oli kyllä enemmän, ja olisi voinut olla vieläkin enemmän.

Pohja.
200 g suklaapisara keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä

Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
 Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.) Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Liata kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keivinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua suklaapursotuksilla tai tuoreilla mansikoilla, kuten minä. Ai niin, laitoin ihan vähäsen vihreätä elintarvikeväriä raparperiliemeen, jotta kiilteeseen tuli kaunis väri.

Tämä oli mielestäni todella hyvää, enemmänkin olisi vielä saanut maistua raparperille. Varsinkin kiille oli todella raikkaan makuinen!