638832.jpg
Sain tällaista voileipäkakkua tässä jokin aika sitten ja ihastuin siihen. Onneksi minulla sattui olemaan se lehti, (Maku 2/07) josta tämä ohje oli ja pääsin sitä itsekin testaamaan.
Jouduin vähän soveltamaan, kun alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty lohta, mutta minä halusin käyttää kinkkua. Tässä siis minun ohjeeni.

4 rieskaa (esim Lapin rieska)

Kinkkutäyte:

1 dl kermaa (käytin flora vispiä)
100 g tomaatti-basilika tuorejuustoa
150 g kinkkusuikaleita
suolaa
mustapippuria

Munatäyte:

1/2 dl kermaa
50 g tuorejuustoa (maustamatonta)
3 munaa keitettynä
suolaa
mustapippuria

Koristeluun:
1/2 dl kermaa
 50 g tuorejuustoa (maustamatonta)
kinkkua
tomaattia
viinirypäleitä

Keitä munat koviksi. Vatkaa koko kermamäärä kerralla vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Toiseen osaan lisää tomaatti-basilika tuorejuusto, kinkkurouhe ja mausteet. Jaa toinen osa kermaa vielä kahteen osaan. Lisää niistä toiseen maustamaton tuorejuusto, hienonnetut munat ja mausteet. Viimeiseksi jääneeseen kermavaahtoon lisätään pelkkä maustamaton tuorejuusto.
Levitä alimmalle rieskalle kinkkutäytettä, seuraavalle munatäytettä ja sitä seuraavalle taas kinkkutäytettä. Laita vielä neljäs rieska päälle,  kuorruta  kermavaahto-tuorejuustoseoksella ja koristele haluamallasi tavalla.
Alkuperäisessä ohjeessa oli joka täytteessä käytetty maustamatonta tuorejuustoa, mutta minä kokeilin nyt tomaatti-basilikan makuista. Antoi ehkä turhan voimakkaan maun, seuraavalla kerralla voisin kokeilla jotakin miedompaa.