Tässä pari kuvaa viime päivien askarteluista. Tekstiä illemmalla, nyt menen ulkohommiin!
632846.jpg
632847.jpg

Näiden koristeiden alku lähtee liikkeelle UllanUnelman "lukijoiden kakkukuvat"-blogista, jossa olen ihastellut Eben monia ihania kakkuja ja koristeita. Kyselin Ebeltä ohjetta vaahtokarkkifondanttiin, minulla kun kokemukset siitä olivat tähän mennessä vähäiset ja erittäin huonot. Sainkin Ebeltä tosi hyvät ohjeet, Iso kiitos niistä!
 Uskaltaudun niitä ohjeita varmasti nyt tässä vähän kertomaan...
Tein näihin kukkiin vaahtokarkkitaikinan niinkuin pastaa tehdään. Ohje poikkeaa muista vaahtokarkkitaikina ohjeista jonkin verran, joten laitan senkin nyt tähän.

Öljyä kevyesti mikron kestävä purkki, laita vaahtokarkit sinne ja lisää muutama tippa vettä.(Karkkien määrällä ei ole väliä, sen verran, kuin luulet tarvitsevasi, itse laitoin kolmen ässä pehmix-pussin keltaiset karkit kerralla.) Sulata vaahtikset mikrossa. Siivilöi tomusokeria silikoni- tai muovialustan päälle keoksi ja tee keskelle pieni kuoppa. Kaada sulanut vaahtokarkkimassa kuoppaan.(Jos haluaa värjätä massan, kannattaa väri laittaa tässä vaiheessa)  Sitten tomusokeria päälle ja varovasti aletaan käännellä ja vaivata. Massa on aluksi aika kuumaa ja tahmaista. Kun tomusokeria on tarpeeksi, massa ei tartu enää kiinni käsiin. Tomusokeria ei siis tarvitse mitata, vaan kun massa tuntuu käsissä sopivalta, on sitä riittävästi. Itse jätin massan aika pehmeäksi, jolloin sitä oli aika helppo alkaa muovata.
Massan voi antaa hetken aikaa jäähtyä, mutta sitä ei tarvitse antaa seisoa yön yli vaan sen voi käyttää heti. Se on helppoa kaulita juuri tehtynä, kun se on pehmeää. Jos massa kuivuu liikaa, niin sen voi laittaa hetkeksi mikroon pehmiämään ja tomusokerin avulla taas vaivata käyttökuntoon.

Ruusut tein niin, että kaulitsin massan ohueksi levyksi ja otin siitä pyöreällä muotilla paloja. Kaulitsin hieman pitkulaiseksi ja ohuemmaksi. Taivuttelin terälehdet muotoonsa ja liimasin vedellä toisiinsa.

Omenankukkia varten kaulitsin niin ikään massan (valkoisen) ohueksi levyksi ja otin tyllan (isompi tylla) avulla pieniä ympyröitä, jotka sitten sivelin kevyesti reunoistaan pinkillä tomuvärillä. (Kannattaa  sivellä tomuväri silloin, kun massa on vielä pehmeää, kuivuneeseen massaan ei väri ota kauniisti kiinni.Kuvan kukissa olen sivellyt jo kuivuneeseen.) Sitten muotoilin pyörylöitä pyöreäpäisellä työkalulla ympyrän keskeltä niin, että reunat nousivat ylöspäin. Tein terälehtiin/ympyröihin pieniä "ryppyjä"/ taitoksia, jotta ne vähän kapenivat alareunoistaan ja kiinnitin sitten pieneen vaahtokarkkitaikina palaan veden avulla. Kuivuttua laitoin keskelle pienen tipan pikeeriä ja leikkasin vähän kuivuneestä keltaisesta vaahtokarkkimassasta pienen pieniä heteitä, jotka tökkäsin pikeeriin pystyyn.
 
Nämä olivat melkein sanatarkasti Eben ohjeita, täältä voi käydä kurkkaamassa hänen todella upeita töitään.
Ja ennenkaikkea, tällä vaahtokarkkimassalla saa tehtyä helposti kaikkia kivoja juttuja, on melko helppoa muovailla ja käsitellä, kunhan muistaa käyttää tomusokeria reilusti apuna kaulitessa ym.