Eilen illalla vietettiin keskimmäisen, Henriikan  6-vuotissynttäreitä.
Läheskään kaikki vieraat eivät päässeet tulemaan, joten juhlintaa jatkettiin tänään ja jatkuu vielä ensi viikonloppunakin...
Kakun aihe oli jo varmaan pari kuukautta sitten päätetty, tyttö halusi Ariel-kakun.
Meinasi vaan tulla pieni ongelma eteen, kun oli sopiva kuva etsitty netistä jo aikoja sitten ja tallennettu koneelle ja eikös tietsikka sanonut juuri tällä viikolla työsopimuksen irti...
Mutta onneksi mies sai koneen sen verran toimimaan, että kuva saatiin tulostettua ja pääsin maalaamaan sitä marsipaanille.
Kuvan maalasin pari päivää ennen ja säilyi ihan hyvänä huoneen lämmössä leivinpaperin alla. Alkoi kyllä heti hikoilla, kun laitoin kakun pääle, kun oli niin kuuma. Kermavaahdon, siis flora vispin kanssa otin varman päälle ja laitoin purkin rahkaa joukkoon ja siitä tulikin tosi hyvin pursotettavaa. Kokeilin uutta tyllaa, 1M ja sillä olikin tosi kiva pursotella. Tuli oikein kunnon kerrokset vaahtoa reunoihin :)
Koristeet laitoin aika vauhdilla päälle, kun se kuumuus alkoi tehdä tehtäviään kermalle ja marsipaanille. Tuli aika paljon niitä laitettua, vaikka puolet jäi vielä käyttämättäkin... :)

814312.jpg

814297.jpg

Ariel- kakku

6 munan pohja

Täytteet:
Vadelmahilloa (itsetehtyä)
Vadelmamousse
Mustikkahilloa (itsetehtyä)
Mustikkamoussea

Päällä:
Marsipaanikoristeita
Pursotukset flora vispi + rahka
 
Vadelma- ja mustikkamousse:
1 prk flora vispiä
1 prk rahkaa
1 prk sunnuntai kuningatar-tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria
n. 1/2 dl mehua/vettä
6 liivatelehteä
n. 5 dl vadelmia tai mustikoita soseutettuna

Liota liivatteita noin 5 minuutia kylmässä vedessä. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää rahka, tuorejuusto ja sokeri  joukkoon.  Kuumenna tilkka mehua/vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos varovaisesti kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi soseutetut marjat.

Tein molemmat mousset samalla ohjeella. Jatkossa voisin jättää tuon tuorejuuston pois, kun lapset ei meillä tästä tykkää, mutta rahkasta tykkäävät kyllä. Tai sitten laittaa vaan perinteisesti hillo ja kermavaahto, se kelpaa kaikille :)Tässä kuva koko tarjoiluista

814319.jpg

Lisäksi tarjolla oli mustikka-vadelmapiirakkaa,joka tehty tällä ohjeella, suklaamuffinsseja myös Marien ohjeella auto- ja prinsessa vuoissa ja muropipareita.

Ja pakko on laittaa vielä tämäkin kuva...

814347.jpg

Vietettiin samalla Laurin nimipäiviä ja oli poika aika innoissaan, kun sai pappalta näin komean konehallin lahjaksi!
Kun olimme siellä lomareissulla, niin ostettiin Laurille matkalukemiseksi joku traktori-lehti ja sitä lukikin tosi tarkkaan. Huomasi sitten siellä kuvan, jossa oli poika ja konehalli ja tekstissä luki, että isä ja poika yhdessä tekivät hallin. Kotiin tultua Lauri kysyi heti pappalta, että tekisikö pappa hänelle konehallin.  Pappa lupasi tehdä ja nyt se sitten valmistui juuri nimipäivän kunniaksi.
Ei meinannut poika mennä illalla nukkumaankaan ollenkaan, kun leikki vaan. Ja puhui monta kertaa, että "nyt mulla on oma konehalli!" Halli piti viedä pojan huoneeseen, vaikka aika iso se sinne on. Ehkä sen jossakin vaiheessa saa siirtää ulos :)

Ja arvontaankin voi osallistua vielä, tästä pääsee sinne! Taitaa arpominen siirtyä huomiselle, kun jäin yksin kotiin, lapset lähti mummin ja pappan luokse ja mies on keikalla, soittamassa.

Edit: Arvonta-aika on päättynyt!!! Ilmoitan voittajan lähiaikoina!!!

Edit2: Arvonnan tulos täällä!