Chocomum:lta löysin jokin aika sitten mielenkiintoisen ohjeen ja minun oli pakko tehdä mustaherukoista hilloa, jotta sain kokeiltua tätä. En ole ennen tykännyt mustaherukoista, mutta näköjään sitä "vanhemmiten" oppii tykkäämään vähän happamistakin mauista :)
814315.jpg

Tertin kartanon mustaherukka-suklaakakku

Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja

Pohja.
170 g tummaa suklaata
150 g voita / margariinia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
1/2 dl vehnäjauhoja

Kostutus:
4 rkl mustaherukkalikööriä
1/2 dl mustaherukkamehua

Päälle:
1/2 l kuohukermaa (flora vispiä)
1- 1,5  dl mustaherukkahilloa
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä
pieni tilkka mustaherukkamehua

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk n. 21 cm). Sulata suklaa ja voi mikrossa pienellä teholla. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään suklaa-rasvaseos ja keltuaisvaahto. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Nostele valkuaisvaahto varoen taikinan joukkoon. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Kostuta kakkupohja mehulla (jätin liköörin pois). Vaahdota kerma/Flora vispi. pane liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Lisää mustaherukkahillo ja sokeri kermavaahtoon. Kuumenna pieni tilkkanen mustaherukkamehua ja liota liivatteet siihen. Lisää liivateseos mustaherukka-kermavaahtoseokseen ja kaada seos kakkupohjan päälle.  Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua.

Tämä minun ohje on pienin muutoksin alkuperäiseen. Koristeeksi ajattelin ensin tehdä mustaherukkamehusta kiille kakun päälle, mutta vuoka oli niin täynnä, ettei siihen olisi saanut sitä pysymään. Tein sitten silikoni-gerberalla suklaa-kukkia. Lehdet on kaupasta valmiina ostettuja. Niin ja sihtasin ensin pintaan kaakaojauhetta.
Reunaan kokeilin Eben opettamaa suklaakiekura-reunaa, mutta se ei kovin hyvin onnistunut. Oli ilmeisesti liian suuri reikä pursotuspussissa, kun suklaa levisi turhan paljon. Myöskään kuuma ilma ei suosinut, suklaa ei kovettunut sitten millään, enkä saanut sitä jääkaappiin mahtumaan. Mutta kokeiltua tuli ja varmasti kokeilen vielä uudestaankin!
Tämä kakku oli ihanan makuista, mutta joatin jäin kaipaamaan. Tuli mieleeni, että jos tuohon päälliseen laittaisi kermavaahdon lisäksi rahkaa, niin täyte ei olisi niin pelkkää kermaa. Laitoin hilloa reilusti, eli enemmän kuin ohjeessa ja mustaherukka kyllä maistui kunnolla.