Onnea Laura!

942121.jpg

Laura halusi synttäreilleen Hello Kitty-kakun, joten sellaisen sitten tein. Maalasin kuvan taas marsipaanille ja yritin ottaa vaihekuvia, mutta en oikein muistanut joka vaiheesta ottaa.


Aluksi maalasin vaaleat värit. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun maalasin näin päin. Yleensä aina aloitan mustalla ääriviivoista. Nyt kokeilin, minkä näköinen tulee ilman tummia ääriviivoja, mutta ainakin tämä kuva ne tarvitsi, koska tuli noita pilviä tuohon taustaan. (Kuva surkea, otettu yöllä... )

942124.jpg

Tässä mustat viivat on jo lisätty ja kuva on valmis kakun päälle, jossa laitoin muutaman marsipaanikukan vielä kissan korvalle ja hameeseen.

942126.jpg

Valmiina kakku näytti tältä:


942119.jpg

Kakussa on 4 munan pohja, kostutettu sekamehulla. Täytteenä mustikkavalkosuklaa- ja vadelmavalkosuklaa moussea, jonka ohjeen löysin Marielta. Vihjeen täytteen erinomaisuudesta sain Kuun karkeloiden Minnalta :)

Vadelma-mustikka-valkosuklaamousse:

200 g valkosuklaata
5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuumaa vettä
8 liivatelehteä
200 g pakastemustikoita
200 g pakastevadelmia
2 tl sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa vispi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja sula suklaa. Lisää vispivaahto tuorejuustosuklaa seokseen. Liota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen ja  valuta ohkaisena nauhana torejuustosuklaavaahtoon koko ajan sekoittaen. Ota puolet vaahdosta toiseen purkkiin ja lisää siihen mustikat. Toiseen vaahtoon lisätään vadelmat ja sitruunamehu. Käytä täyte heti, koska jäiset marjat hyydyttävät täytteen nopeasti.