Onnea Aleksi!

942115.jpg

Poikien kakut on aivan selvästi paljon haasteellisempia toteuttaa, kuin tyttöjen. Tai sitten se vain tuntuu siltä, kun enemmän on kokemusta noista tyttöjen "hörhelöisistä kukkakakuista"...  : ) No, onneksi kaikkia kakkuja on yhtä mukava tehdä!

Aleksin äiti kertoi minulle, että poika tykkää "orange county choppers"-ohjelmasta... Ensin olin aivan tööt, mikä sellainen on, mutta surffattuani vähän netissä tajusin kyllä tietäväni, mistä on kysymys. Siltikin olin vielä vähän epävarma kakkuun tulevasta kuvasta, koska en uskonut osaavani maalata sellaisia moottoripyöriä, joita kyseisillä nettisivuilla vastaan tuli...Mutta sitten keksin maalata logon, jossa on myös moottoripyörä. Löysin yhden tosi hienon kuvan, jossa oli tuo logo ja sen ympärillä liekkejä. Oli vaan niin monimutkainen, että päätin unohtaa kuvan. Mutta halusin kuvaan silti niitä liekkejä, joten teinkin kaksi eri maalausta ja laitoin ne päällekkäin. Tässä vähän kuvasarjaa tekovaiheista...

Ensin piirsin kuvan ääriviivat leivinpaperille. Laitoin paperin marsipaanilevyn päälle ja "piirsin" ääriviivat teräväkärkisellä marsipaanityökalulla marsipaanille.

942085.jpg

Tästä kuvasta ei paljoa näy, mutta siinä on ne ääriviivat laitettuna.

942088.jpg

Seuraavaksi piirsin viivat elintarviketussilla näkyviin.

942091.jpg

Maalasin tekstin ja kuvan valkoisella Wiltonin pastavärillä.

942096.jpg

Taustan maalasin mustaksi.

942103.jpg

Kaulitsin toisen marsipaanilevyn, koko kakun päällisen kokoisen. Maalasin siihen liekkejä vapaalla kädellä ja reunat taas mustiksi. (Tuo viiva joka näkyy oikeassa alareunassa, on joku heijastus, ei näkynyt kyllä kakussa...)

942107.jpg

Laitoin liekki-kuvan kakun päälle ja sen päälle sitten pienemmän logo-kuvan.


942117.jpg

Kakun välissä on samat täytteet, kuin edellisessä Hello Kitty-kakussa. Pursotukset on flora vispiä, jota meni taas muutama purkki hukkaan, kun se ei vaahtoutunut... Kaksi purkkia sähkövatkaimella vatkattuna meni hyvin vaahdoksi, mutta neljä purkkia yleiskoneessa meni ihan velliksi. Hopeakuulat on suklaarakeita.