Minulla oli tänään kynttiläkutsut ja niihin "vähän" innostuin taas leipomaan ja koristelemaan...Pitää se pieninkin tilaisuus käyttää hyväksi :)
Tähän kakkuun yhdistin Eben( hyvät vaihekuvat linkissä) kokeilemaa täytekakkua, jossa täytteet siis vain kakun keskellä "urassa" ja täytteen ohjeena käytin Chocomum:n pätkispiilokakkua omin muutoksin. Ja se täyte oli omasta mielestäni erittäin hyvää ja vieraatkin kyllä kehuivat!

884073.jpg
884075.jpg

Pohjaan paistoin kaksi unelmakääretorttulevyä.
Niistä leikkasin palat Eben ohjeilla. Kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa.
Täyte:
1,5 pss Pätkis-paloja
1 prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1 prk Flora Vanillaa
muutama pala tummaa suklaata
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata pussillinen pätkiksiä ja muutama tummasuklaa pala vesihauteessa tai mikrossa. (Ei sula tasaiseksi, jää kokkaraiseksi, muttei haittaa) Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sulat suklaat. Rouhi loput pätkikset ja lisää tuorejuuston joukkoon. Vaahdota flora vanilla ja sekoita suklaaseoksen joukkoon. Liota liivatteet kuumaan veteen tms ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun uraan tms.

Itse laitoin kakun pohjalle myös ohuelti itsetehtyä omenahilloa. Pursotukset on kaakaojauheella värjättyä flora vispiä ja noudattavat vanhaa, hyväksi havaittua mallia :)
Päällinen on suklaamarsipaania, jota lopulta pääsin kokeilemaan. Tarkoitus oli laittaa koko kakku reunoja myöten sillä, mutta en saanut niin isoa palaa kaulittua. Oli niin pehmeää se marsipaani.
Suklaamarsipaanin tein tällaisella ohjeella.

1 rkl kaakaojauhetta
n. 2 rkl kuumaa vettä
n. 400 g marsipaania

Sekoita kaakaojauhetta kuumaan veteen, niin että muodostuu sileä tahna. Jos seos jää liian veteläksi, lisää kaakaojauhetta. Anna seoksen jäähtyä ja vaivaa kaakaotahna valkoisen marsipaanin joukkoon. Siitä tulee melko vetelää, mutta tomusokeria lisäämällä marsipaani vähän jämäköityy.

Marsipaanin päälle on vielä suihkutettu pronssisprayta. Kukat ovat marsipaania. Tykkään hirveästi ruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmästä, joten olen kerrankin tyytyväinen lopputulokseen. Ja kun tykkään kaikista kukista, niin melkein aina, kun pääsen itselle tekemään kakkua, on siinä runsaasti kukkia :)

Tässä vielä kuva kakun sisältä. Kovin hyvin ei näy, kun pohja ja täyte on niin saman sävyisiä.
Kaakaojauhe loppui ensimmäiseen kääretorttulevyyn, joten toiseen käytin eri kaakaota ja on aika moinen väriero valmiilla levyllä. Ainakin tuossa oikeassa reunassa huomaa, kun on molempia levyjä vierekkäin. (laitoin reunaan kaksi kerrosta käärislevyä, jotta tuli pienempi ura keskelle)
884104.jpg


Edit:
 Tässä teille kaikille videonpätkä eräästä uskomattomasta ihmisestä nimeltään Steve Irwin, jonka kuolemasta tuli tiistaina kuluneeksi vuosi. Olen ollut hänen ja hänen perheensä "fani" jo monta vuotta. Meillä on ollut Animal Planet-kanava ihan vain Krokotiilinmetsästäjä -ohjelmien takia :) (Eläinohjelmat on kyllä muutenkin lempiohjelmiani)
Ja kuluneen vuoden aikana olen todella useasti ajatellut hänen perhettään, miten he ovat menetyksestään selvinneet.
Tällä viikolla näin ohjelman, jossa pääosassa oli Steven tytär Bindi ja ohjelman nimi oli "My daddy, the crocodile hunter". Ohjelma oli  9-vuotiaan Bindin kertomus isästään, arvatkaa katsoinko sitä kyyneleet silmissä...
Tässä videossa on kaunis musiikki...