950244.jpg

Tänään pääsin tekemään kakkua ihan omien toiveideni mukaan ja kylläpä olikin tosi kiva kakkua väsätä. Tottahan tykkään tehdä kaikenlaisia kakkuja, mutta tämä kakku on muhinut mielessäni jo jonkin aikaa. Oikeastaan alkuidea lähti uusista, isoista muratti-muoteista, jotka tilasin ja ajattelin heti, että niitä voisi käyttää syksyisten lehtien tekemiseen. Ja syksyiset lehdet tarvitsivat alleen sopivan kakun. Näin jossakin ulkolaisella kakkusivustolla hauskan näköisen kurpitsakakun ja halusin tehdä samantapaisen. Ja kun minulla  tänään on kahvitusvuoro MLL:n kokouksessa, niin oli taas hyvä syy tehdä kakku :)

Kakun täytteenä on puolukka-pätkismoussea. Halusin kokeilla kirpeän ja makean yhdistelmää ja ainakin purkista maistettuna maistui yllättävän hyvälle.

Puolukka-pätkismousse:

1 prk flora vispiä
200 g sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1 prk creme fraichea
n. 2 dl sokeria (laitoin ehkä enemmänkin)
1 pss pätkispaloja (sulatettuna/rouheena)
n 3-4 dl puolukoita survottuna
6 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, puolukkasurvos, sokeri ja sulatetut pätkikset keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen edellä mainittuun seokseen ja lisää lopuksi varovasti vispivaahto


Muistin taas ottaa työvaihekuviakin, joten tässäpä niitä:

Tein kaksi unelmakääretorttupohjaa ja leikkasin niistä paloja pyöreähköön purkkiin. Laitoin kerroksittain kakkupohjapaloja ja täytettä, kunnes sain purkin täyteen. Päälle laitoin vielä muutaman pienemmän kakkupalan, jotta sain siihen pyöreämpää muotoa. Annoin hyytyä jääkaapissa yön yli.

950229.jpg

Käänsin purkin ylösalaisin ja otin sen ja
kelmun pois kakun päältä. Painelin lusikalla kakun päälle keskelle pienen painauman kurpitsan vartta varten. (ei ole vielä tässä kuvassa)


950233.jpg

Päällystin kakun sokericremellä. Ja nyt näkyy "kuoppakin" tuossa pinnalla.

950235.jpg

Värjäsin marsipaanin oranssiksi, kaulitsin tarpeeksi isoksi ja laitoin kakun päälle. Tämä vaihe oli ainut, mikä vähän epäonnistui. En koskaan saa marsipaania menemään kauniisti kakun reunoille. Teenköhän liian pienen levyn vai miten sen saa laitettua ilman sivuille tulevia ryppyjä ja laskoksia?
Marsipaanityökalulla vedin tuollaisia viivoja/uria kakun pintaan.

950241.jpg

Minulla oli jääkaapissa aiemmin tekemääni suklaamarsipaania ja muovailin siitä nuo ruskeat osat. Lehdet olin tehnyt jo aiemmin eri värisistä marsipaaneista. Osan lehtiä olen värjäillyt tomuväreillä ja osaan olen suihkinut pronssisprayta, jolloin tulee aika kaunis syksyinen vaikutelma. Peitin sitten lehdillä nuo alareunan suurimmat ryppykohdat, niin ei ne loppujen lopuksi sitten kauheasti haitanneetkaan. Onneksi pääsen sinne kouluun opettelemaan mm. marsipaanin käsittelyä... :)

950257.jpg
950248.jpg