1051598.jpg

Tänään ei sitten ollut onnistuneiden leipomusten päivä... Vietettiin pappan isänpäivää jo tänään ja halusin kokeilla Marien kesällä tekemää, suurta suosiota saavuttanutta jäätelökakkua. Tekovaihe meni ihan hyvin, mutta johtuen ilmeisesti liian vähäisestä pakastusajasta (vain pari tuntia), vuoasta irrotus ei ollutkaan mikään helppo juttu... suklaareuna jäi ensimmäisellä kerralla vuokaan kiinni ja kun sen loupulta sain irti, oli se jo reunoilta vähän rikki ja jäätelö ihan sulaa. Mutta pääasia eli maku oli kohdallaan :)
Tämä "kakku" on kasattu seuraavista aineksista: Vaniljajäätelöä 2 litraa, 1,5 pss Daim-rakeita, vajaa 2 dl kinuskikastiketta ja tummaa suklaata vuoan pohjalle ja reunoille. (Marien blogissa on niin hyvät ohjekuvat tämän tekemisestä, etten ala tässä  nyt ohjeita kirjoittelemaan.) Ja päälle tein taas kerran Eben mainiolla ohjeella muutaman marsipaanipossun, pappalla kun niitä possuja on aika paljon hoidettavina :)
Tein myös toisen version, valkosuklaapäällyksellä, sisällä kuningatarjäätelöä ja vadelmia + valkosuklaarouhetta, mutta siinä suklaakuorrute hajosi kokonaan enkä ottanut siitä kuvaa. Mutta maku oli hyvä siinäkin.

Ja kun jokin menee pieleen niin... parhaillaan uunissa on TOINEN suklaakakkupohja uudella nalle silikonivuoalla tehtynä... ensimmäisen kanssa hätäilin ja kumosin kakun sen ollessa vielä kuuma ja se mureni 3-4 osaan ja jäipä se vähän kiinni vuokaankin. Toivottavasti tämä toinen nyt jo onnistuisi.
Ei saa meiän iskä nyt sitten kakkua aamupalalla, kuten oli tarkoitus...  :(
Huomenna voi ehkä tulla kuvia valmiista kakusta, JOS sen siihen kuntoon saan... :)