1060460.jpg

Piti minunkin kokeilla pursotella lumihiutaleita pikeeristä, kun niitä Eben blogissa näin. Hän oli saanut tehtyä tosi kauniita ja pieniä. Itse en saanut niin pieniä tehtyä eikä ne muutenkaan ole niin kauniita, mutta ihan ok-juttuja kuitenkin. Oli minusta aika hankalia tehdä, vaatii niin tarkkaa, pientä piperrystä, ja mulla ei ollut oikein soipivan kokoista tyllaa. Mutta minusta nuo isotkin on kyllä aika kivoja. Ja kun vähän googletin illalla, niin sain monta kivaa ideaa taas "varastoon", mitä noilla voisi tehdä... :)

1060474.jpg

Sitten täytyy taas nolona myöntää, että enhän minä kauaa saanut tilaamatta oltua... :) englannista tuli taas paketti, joka sisälsi kuvassa olevat tuotteet. (Enkeli-silikonimuotti ja palettiveitsi jäivät kuvasta pois)
Aivan älyttömän nopeaa toimintaa, torstai-iltana tein tilauksen ja tiistai aamuna oli paketti postilaatikossa.
Jäi niin paljon harmittamaan viimeksi, kun en huomannut tilata noita "joulun värisiä" kimalle-sprayta ja kun oli tullut uusia lumihiutale-muottejakin... (seli-seli taas)
Ja vähän jo noita tuotteita eilen illalla ja tänään testailinkin:

1060470.jpg

Marsipaanilumihiutaleita ja -enkeli, joihin suhkittu taas helmiäissprayta. Hiutaleet on vähän vinksallaan, kun otin kuvan heti tuoreeltaan, eivät ole ehtineet kuivua yhtän. Aika paksuksi pitää marsipaanilevy jättää, jotta kohokuvio keskellä hiutaletta tulee näkyviin.

1060467.jpg
1060462.jpg

Tämän tein kellomuotilla ja pikeerillä. Ihastuin siihen yhteen kakkukuvaan, joka löytyy
täältä (se kakku, jossa kolme kelloa päällä) ja siksi piti hankkia nuo kellomuotit, jotta sain kokeiltua onnistuuko teko. Tosi hankalalta tuntui ainakin ensimmäinen. Tein myös pienemmän, mutta se hajosi irrotusvaiheessa. Tässäkin olisi tarvinnut olla pienempi kärkisempi tylla. (Tämä kello siis tehty sillä suurimmalla muotilla, korkeus n. 5-7 cm.)

Tämä tehtiin seuraavanlaisesti; Kellomuotti voideltiin kevyesti, sitten pursoteltiin pikeeriä ensin ylhäältä alas viivoja tasaisin välein, sitten yhdistettiin viivat alareunassa. sitten tuollaista siksakkia alhaalta ylöspäin, jotta pystyviivat jäivät piiloon ja yhdistyivät kaikki toisiinsa. (Vähän hankala selittää.)
Irrottaminen tapahtui niin, että kuumensin kelloa hiustenkuivaajalla, jotta rasva kellon pinnalla sulaa ja pikeeri lähtee siitä irti. Aika paljon sai kuumentaa ja muutenkin olla varovainen. Tosi herkästi hajoaa, kuten kaikki pikeerityöt taitaa tehdä :)
Tämänkin suihkin helmiäisellä ja tein pikaisesti marsipaanista "rusettinauhan" ja lehdet koristeiksi. Suihkin lehtiin sitä uutta vihreää ja rusettiin punaista kimellesprayta, mutta eivät kuvassa kyllä näy yhtään.

Tuolla kellomuotillahan saa tehtyä myös esim sokerimassasta kelloja tai puolikkaita. Puolikkaiden tekemistä varten tulee mukana sellaiset levyt, joilla kokonainen sitten halkaistaan kahdeksi puolikkaaksi. Eli silloin kello tehdään muotin sisäpuolelle. Sitäkin pitäisi joskus ehtiä kokeilemaan :)