Tein taas tänäkin, kuten aiempinakin vuosina piparkakkutaikinaa melko ison määrän. Teen taikinan aina Santa Maria-piparkakkumaustepussin takana olevalla ohjeella ja nytkin tein koko joulukuun aikana laskujeni mukaan yht 10 kertaisen määrän taikinaa. Ja aina tuntuu taikina loppuvan kesken... :) No, siitä määrästä syntyi aika paljon pipareita, kuten niitä rasioita, isoja pipariukkoja ja -akkoja, (joita tein omalle perheelleni ja  sisaruksilleni, koristelin  ja kirjoitin jokaisen oman nimen niihin pikeerillä ja laitoin nauhan, jotta sen saa roikkumaan vaikka kuuseen.) Ja nuo talot ja varsinkin niiden pohjat kyllä vie taikinaa todella paljon.

Tässä vielä vähän valoisampi kuva piparipihastani. Suunnittelin siihen vielä vähän kaikkea pientä, mutta aika asetti rajansa, enkä ehtinyt niitä kuitenkaan toteuttamaan. Esim kaivoon suunnittelin marsipaanista ämpäriä ja koiramäen hahmojakin piti tehdä, mutta jäipä jotain ideaa ensi jouluunkin sitten vielä...
1166181.jpg

Keittiön ikkunaan tein viime vuonna ilman muottia lumihiutale-pipareita, mutta nyt onneksi tuli nettikauppoihin myyntiin niitäkin muotteja, niin sain ihan oikean näköisiä hiutaleita ikkunaan. Minä tosin tilasin omat muottini jo loppukesästä erään ystävällisen ihmisen kautta amerikasta, mutta ainakin Bake and Party:ssä on samoja muotteja myynnissä.

1166169.jpg
1166173.jpg

Ensin piti laittaa kaikkia 4 eri kokoa hiutaleita, mutta ikkuna on sen verran pieni, että laitoinkin vain muutaman suurimman piparin roikkumaan. Koristelin pikeerillä ja hopeakuulilla ja pikkuisen siivilöin tomusokeriakin päälle ennen ikkunaan ripustamista.Oli vain vaikeita kuvattavia, kun heiluivat koko ajan.

Tänään muuten testasin yhtä joululahjaani... sain pyytämäni pizza pronton. Tuli kyllä hyviä pitsoja, mukavan "rapsakoita".  Kuvaa en ehtinyt pitsoista ottaa... :)