1228421.jpg

1228414.jpg

Tämän kakun teko on ollut mielessä jo varmaankin vuoden verran ja lopultakin tuli sopiva hetki tehdä se. Tein tämän viime viikonloppuna mieheni syntymäpäiväksi, hopeatoffee kun lukeutuu hänen lempikarkkeihinsa. Ohjeen olen ottanut Hellapoliisilta, siitä vanhasta blogista, mutta löytyy ohje uudestakin sivustosta, täältä (linkki). (Myös Kaurislapsi on tehnyt tätä kakkua tässä lähiaikoina.)
Pursotukset on flora vispiä. Kokeilin toista kertaa korinpohja-pursotusta. Ei ihan nappiin osunut, vähän jäi tyhjiä välejä ym. Koristeet on vaahtokarkkiruusuja ja marsipaanilehtiä ja vähän myös nonparelleja.


Tässä ohje suoraan Hellapoliisilta kopioituna:

Sitruunatäyte:
1,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
4 keltuaista
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
+ 2dl kermaa vaahdotettuna (flora vispiä)
+ 1 dl vaniljakreemijauhetta ja 2 dl maitoa (laitoin vettä)
5 liivatelehteä

Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja voi. Kiehauta, kunnes sakenee. Jäähdytä!
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito/vesi keskenään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen noin viideksi minuutiksi. Sulata vedestä puristetut liivatteet tilkkaseen kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä pieni hetki.
Yhdistä sitruunakiisseli, vaniljakreemi ja kermavaahto, kaada joukkoon liivateneste ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, niin että kelmu tulee reilusti reunojen yli ja laita kakun päälimmäiseksi tuleva pala alimmaksi vuokaan, ylösalaisin ja kostuta. (Kostutin spritellä) Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkuosa täytteen päälle, kostuta ja kaada loppu täyte päälle. Nosta vielä alin kakkupala täytteen päälle ja kostuta se. Käännä reunojen ylimenevät kelmut kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Hopeatoffeekinuski
2-3 pss hopeatoffee-karkkeja (pieniä pusseja)
3 dl kermaa

Laita kerma ja toffeet kattilaan ja kuumenna hellalla, kunnes karkit sulavat ja seos kiinteytyy. Jäähdytä vähän ennen kakun päälle kaatamista.
(kinuskia tuli tosi paljon, varmasti puolikas annos olisi riittänyt kakun päälle. Ylijääneen kinuskin voi käyttää vaikka jäätelön kastikkeena)

Täyte oli ihanan raikkaan makuista ja kinuski maistui ihan hopeatoffeille. Itse en niistä kamalasti tykkää, mutta mies kyllä tykkäsi.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Vieraskirjaan on alkanut tulla niitä pitkiä merkillisiä juttuja, onko ne sitten spämmejä vai mitä...
Katson muutaman päivän, että jatkuuko aina vaan ja laitan sitten kirjainyhdistelmän kommentointiin, jos tuntuu että muuten ei pääse eroon niistä.
Inhottavia :(