1201854.jpg

1201856.jpg

Marsipaanisydänkakku 9-vuotiaalle tytölle. (Nimi peitetty keskeltä kakkua)
Tästäkin lisäjutut illemmalla, nyt pitää kiirehtää kakkukahveille naapuriin (=pappan ja mummin luo)...
Edit klo 0.15
Kakussa on 4 munan pohja, joka ei kyllä ihan kokonaan mahtunut vuokaan. Vuoka on uusi minulla, Kaiserin sydänvuoka, jossa on tuollaiset "piparkakkureunat". Ostin vuoan Anttilasta. Oli tullut aika paljon uusia vuokia ja leivontajuttuja sinnekin.
Välissä on mansikkamarmeladia ja Fresta vaniljakastikejauheesta tehtyä "kreemiä" (=vähempi maitoa, kuin ohjeessa käsketään)
kakun pintaan sivelin ohuelti sokericremeä, jonka tein ensimmäistä kertaa vähäsuolaisesta HYLA-voista ja tuli minusta jopa paremman makuista, kuin suolattomasta voista tehtynä. Päällä siis marsipaani ja alareunassa sokericreme pursotus. Kukat kaikki marsipaania, osa jo kuivumaan ehtineitä ja osa juuri aamulla tehtyjä, kun ajattelin että lapset useasti haluavat syödä/maistaa juuri koristeita, niin ei ole kaikki kukat sitten niin kovia :)
Marsipaanin laitto alkaa lopulta sujumaan minultakin, tämäkin onnistui tosi hyvin, ei tullut oikeastaan yhtään ryppyjä reunoihin.

***********************************

Minulta on muutama ihminen kysellyt millaista tyllaa käytän kermavaahdon pursotuksessa. Nyt muistin ottaa kuvan käyttämistäni.

1201861.jpg
1201860.jpg

Keskellä on Wiltonin 1M ja reunoissa leipurien tukusta joskus talouskouluaikana tilaamani tähtityllat. Vasemman puoleisessa on aukon halkaisija 10 mm ja oikeanpuoleisessa 8 mm. Kaikkia tyllia käytän kermavaahdon pursotuksessa, tuo 8 mm on sopiva vähän pienempiin kakkuihin ja nuo kaksi muuta tekee sitten jo aika "muhkeaa" jälkeä.
Muistaakseni tässä on käytetty 1M, tässä alemmassa, kinuskikakussa 8mm tähteä. Ja tässä on ollut suurin, eli 10 mm tähtitylla.