1259967.jpg

1259969.jpg

Sain vapaat kädet tehdä 3-vuotiaalle tytölle prinsessa aiheisen kakun. Jotenkin minulle suurena Disney-fanina tuli heti Disneyn Prinsessat mieleen ja päätin maalata prinsessa ruususen kakun päälle... Alkuviikosta tein hempeän vaaleanpunaisia kukkia kakkua varten...
Mutta kun aloittelin kakun maalausta, niin ei mistään löytynytkään juuri sopivaa Ruususen kuvaa, joka olisi ollut hyvä kakun päälle maalattavaksi. Kaikki tyttöjen prinsessa-lehdet selasin monta kertaa läpi ja lähes kaikista muista prinsessoista löytyi sopivia kuvia, mutta ei Ruususesta. Joten lopulta päätin vaihtaa aiheen :) Lumikki oli varmaan helpoin kaikista prinsessoista, on niin selvät värierot vaatteissa ja mustat hiukset.

Olen nyt tehnyt kaikki maalaukset samalla tavalla, eli valitsen kuva, joka on juuri sen kokoinen, minkä kakun päälle laitettavankin kuvan haluan olevan. Silloin saan tehtyä kuvan niin, että piirrän leivinpaperille kuvan ääriviivat ja tärkeimmät yksityiskohdat. Laitan leivinpaperikuvan marsipaanilevyn päälle ja kapeakärkisellä marsipaanityökalulla vedän samat viivat kevyesti marsipaanin pintaan.
Maalauksen aloitan vaaleimmista väreistä ja viimeisenä teen tummemmat yksityiskohdat ja mustat värit. Taustan tein tässä kaikkien viimeisimpänä. En tiedä olisiko ollut helpompi tehdä se ennen viimeisiä ääriviivoja.

Kakussa on 4 munan pohja. Kostutettu itsetehdyllä sekamehulla. Välissä vadelmamarmeladia ja vaniljakreemijauheella maustettua ja "vahvistettua" flora vispiä. Sama myös pursotettuna reunoilla. (Pursotukset ei tänään oikein onnistuneet. Tuli liian pienet lenkit kiekuroihin. Pitänee harjoitella lisää)
Kukkien kanssa tuli pieni ongelma... Ne hempeät vaaleanpunaiset kukat ei todellakaan sopineet tähän kakkuun, joten jotain muuta piti kehitellä.
Onneksi oli aiemmin tehtyjä punaisia ruusuja muutama laatikossa, joten laitoin ne kakun reunoille. Muutaman marsipaanisydämenkin laitoin kuvan päälle.
Ajatuksissa oli ehkä vähän prinsessamaisempi kakku alunperin, mutta toivottavasti tämäkin kelpasi sankarille. Itse olen lopputulokseen tyytyväinen ja varsinkin maalaukseen.

Nyt tuli kauhea innostus maalata kaikki muutkin prinsessat tai muita Disneyn hahmoja. Vanhimmalla tytöllä on kuukauden päästä syntymäpäivä ja hänelle jo yhtä kakkuideaa ehdottelin. Saa nähdä, meneekö läpi vai vaihtuuko idea vielä moneen kertaan...

Tässä kuva vielä pelkästä maalauksesta.
1259956.jpg